Magazin Tarkan'a makam aracı

Tarkan'a makam aracı

Paylaş
Tarkan'a makam aracı

Bir firmanın düzenlediği bayi toplantısının davetlisi olarak Antalya'ya gelen megastara tahsis edilen makam aracı, kentteki iki ünlü araç kiralama şirketi arasında krize neden oldu

Tarkan için tahsis edilen yaklaşık 850 bin lira değerindeki Mercedes marka aracın yasal olmayan yollarla kiralık araç statüsüne sokulduğu iddia edilerek, savcılığa şikâyette bulunuldu.

Ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu’nun, bir firmanın Sungate Otel’de düzenlediği bayi toplantısının davetlisi olarak Antalya’ya gelmesi kentteki iki ünlü araç kiralama şirketi arasında krize neden oldu.

Tarkan için tahsis edilen yaklaşık 850 bin lira değerindeki Mercedes marka aracın yasal olmayan yollarla kiralık araç statüsüne sokulduğunu iddia eden Seçil Rentecar sahibi Nurettin Çelikbaş hem Antalya Vergi Dairesi’ne hem de Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Haberin Devamı





BAŞBAKANLIKLA ÇALIŞIYORUZ

Tarkan’a makam aracı olarak gönderilen aracın trafikten çekilmesi gerektiğini savunan Çelikbaş, “Biz Türkiye’nin her yerinde yat ve VIP araç kiralama işi yapıyoruz. Başbakanlık başta olmak üzere birçok resmi kuruluş hizmetlerimizden faydalanıyor. Ancak bugün Tarkan’a makam aracı tahsis eden şirket, 800-900 bin lira değerindeki otomobili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan şahıslar üzerine kaydettirip hiçbir vergi ödemeden yarı fiyatına alıyor sonra da misafir plaka ile bu araçlardan ticari kâr elde ediyor” dedi.

SAVCI İLE GÖRÜŞTÜK
Söz konusu aracın hiçbir şekilde kiralık araç olarak kullanılamayacağını ileri süren Çelikbaş, “Türkiye’nin güzide bir sanatçısını vergi kaçırarak taşıyamazsınız. Ben nasıl vergimi ödeyip kanuni yollarla işimi yapıyorsam herkes bunu böyle yapmalı. Biz bu nedenle bugün ilgili kurumlara bizzat giderek şikâyette bulunduk. Hatta Tarkan’ın taşındığı araçla ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi’ne kendi ismimle başvuru yaptım. Konuyu ilettiğimiz savcımız olayın adli bir vaka olmadığını ilgili kurumların BİMER başvurusu sonrası harekete geçeceğini söyledi” diye konuştu. Ünlü sanatçı Tarkan’a makam aracı kiralayan şirketin yetkilileri ise yapılan şikâyet ve suçlamalarla ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı