Gündem Tarlada dev obruk korkuttu!

Tarlada dev obruk korkuttu!

Paylaş
Tarlada dev obruk korkuttu!

Tarlada dev obruk korkuttu!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde düz arazideki 5 dönüm buğday tarlasının 2 dönümlük bölümünde oluşan 10 metre derinliğindeki dev obruklar görenleri şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, bu obrukların ilçede etkili olan yağmur yağışından kaynaklandığını tahmin etttiklerini söylediler. Malkara İlçesine bağlı Kadıköy köyü Göktepe Mevkii yakınlarındaki 55 yaşındakı çiftçi Eşref Gündoğan'a ait 5 dönümlük buğday tarlasının 2 dönümünün çökmesi sonucu 20 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğinde obruklar oluştu.

Meyve fidanı dikeceği tarlasını kontrol etmeye giden çiftçi Eşref Gündoğan, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

KÖYLÜLER ŞAŞKINLIK İÇİNDE

Köylerinde ve çevrelerinde bu tip bir çökme olayı ile ilk defa karşılaştıklarını belirten tarla sahibi Eşnref Gündoğan, "5 dönümlük tarlama fidanlık yapacaktım. Tarlayı kontrol etmeye geldiğimde arazinin çökmüş olduğunu gördüm. Köylüleri de çağırdım beraber baktık. Olan bitene bir anlam veremedik. 55 yaşındayım ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bu çevrede daha önce arazi çökmesi yaşanmadı. Toprak 10 metre yerin dibine çökmüş. Çok şaşırdım. Köyümüzdeki yaşlılar da daha önce bu tip toprak çökmesinin olmadığını söylüyor. Tüm köylü şaşkınlık içinde. Ne olduğuna anlam veremiyoruz.Çok yağmur yağdı. Ondan kaynaklanabilir." dedi.

Haberin Devamı

BİLİM ADAMLARI İNCELESİN

Arazideki çökmeyi bilim adamlarının incelemesi gerektiğini söyleyen Kadıköy köyü muhtarı Yılmaz Sarıkaya, "Bu çevrede ilk defa arazi çökmesi ile karşılaşıyoruz. Şaşırdık kaldık. Nasıl olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Çökmenin neden kaynaklandığını çözemedim. Bilim adamları bunu çözer diye düşünüyoruz."dedi.

DHA