Tarsus Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurdu

Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurdu

Paylaş
Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurdu

Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurdu

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’de Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurdu.
Tarsus Belediyesi, Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçirmek üzere 09 Haziran 2020 tarihinde Çukurova bölgesinin ilk ‘Atık Getirme Merkezini’ kurmasının ardından 29 Aralık 2020 tarihinde Sıfır Atık Belgesi'ni aldı. Tarsus Belediyesi bu kapsamda belediyenin merkez kampüs ve ek binalarının tümünde sıfır atık yönetim sistemine geçti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Sıfır Atık Projesi kapsamında, yürütülen çalışmalar ile geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için toplama stantları oluşturan teknik elemanlar stantlar için gerekli malzeme ihtiyaçlarını ise hurda malzemelerden karşılıyorlar. Stantların üretimleri devam ederken bu çalışmanın tamamlanmasının ardından toplama stantları şehrin uygun noktalarına yerleştirilecek.
Atık getirme merkezi tebliği hükümleri doğrultusunda vatandaşların değerlendirilebilir atıklarını getirmesi amacıyla Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde Mobil Atık Getirme Merkezi oluşturuldu. Atıklar kaynağında ayrı toplanacak. Atıkların bulunduğu yerden alınmasını isteyen vatandaşlar 6161100 atık hattından ya da ALO 153’ü arayarak talep oluşturabilecek. Talepler doğrultusunda çöp taksileri de atıkları toplayacak

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı