Tarsus Tarsus Bisiklet Festivali başladı

Tarsus Bisiklet Festivali başladı

Paylaş
Tarsus Bisiklet Festivali başladı

Tarsus Bisiklet Festivali başladı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı.
Tarsus Belediyesinin desteğiyle Tarsus Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen festivale 22 kentten 200 bisikletçi katıldı. Festivale çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi katıldı. Festivalin açılışında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Bu yıl ikincisini yaptığımız Tarsus Bisiklet Festivali'nde doğa ve bisiklet için sizleri ağırlamaktan gerçekten çok mutluyum. Tarsus tarihin ve doğanın Türkiye'deki başkentidir. Böyle bir kentte gönül istiyor ki kentin içerisinde hızlı tren projesi ile yerin altına girerek kazanılacak olan 20 kilometrenin tamamen bisiklet yolu olarak ayrılması ve bu kente değer katmasıdır. Asıl önemli olan, iyi olan, doğru olan bir kent için sokak sağlıklaştırması kadar bisiklet yollarının da ortaya konulmasıdır. Bu festivalin geleneksel hale gelmesi bizim için çok önemli. Belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.
Konuşmanın ardından festival etkinlikleri kapsamında şehir turu yapan bisiklet tutkunları Belediye Başkanı Bozdoğan’ın daveti üzerine öğle yemeğine Tarsus Belediyesi’nde buluştu. İlçeye özgü Humus, Fındık Lahmacun, Tarsus Kebabı gibi yemeklerin ve tatlıların servis edildiği yemeğe 22 şehirden 200 bisiklet tutkunu katıldı.
Bu tür etkinliklerin şehrin tanıtımına büyük katkılar sunduğunu ve sürdürülebilir bir proje olduğunu ifade eden katılımcılar Başkan Bozdoğan’a festivale yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
Festival kapsamında bisikletçiler ilçenin tarihi ve turistik yerleri ile köylerinde pedal çevirdi. Festival, 4 Temmuz 2021 Pazar günü Roma Yolu turu ile sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı