Merkez Tarsus Hayvan Parkı için revizyon çalışması

Tarsus Hayvan Parkı için revizyon çalışması

Paylaş
Tarsus Hayvan Parkı için revizyon çalışması

Tarsus Hayvan Parkı için revizyon çalışması

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve bölgede tek olan Tarsus ilçesindeki Hayvan Parkı için revizyon çalışması başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi'nden ilgili birimlerin daire başkanları ve yetkililerinden oluşan heyet, yılda ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği Hayvan Parkı'nda inceleme gezisi gerçekleştirdi. Tarsus Berdan Barajı mesire alanı içerisinde yer alan Hayvan Parkı’nın doğal yapısı bozulmadan, imkanlarının dünya standartlarına ulaştırılması ve çeşit olarak hayvan sayısının arttırılması için çalışma başlatıldı. Ormanlık alandaki doğal yapısı ile ziyaretçilerin beğenisini toplayan Tarsus Hayvan Parkı’nın 110 dönüm olan saha genişliği, 210 dönüme çıkartılması planlandı. 2013 yılında hizmete giren Hayvan Parkı’nın hayvan çeşitliliği arttırılarak, imkanları dünya standartlarına çıkartılacak. Tesisin görsel açıdan da zenginleşmesi için çalışma yürütülecek. Yapılacak revizyon çalışması sonrasında ziyaretçi sayısının ilk etapta 1 milyona çıkartılarak, hem sosyal hayatın daha da canlanması, hem de yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerle ekonomik girdi sağlamayı amaçlanıyor.

ÇEŞİT SAYISI ARTTIRILACAK
Sürüngenlerden kuş türlerine, aslandan balık çeşitlerine kadar Tarsus’taki Hayvan Parkı’nda onlarca çeşit hayvan bulunuyor. Doğal ortamlarına en yakın şekilde hazırlanan bölümlerde muhafaza edilen hayvanlar, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Yapılan araştırmada ise Hayvan Parkı’nda en çok görülmek istenen hayvanların başında fil, zürafa ve su aygırı gibi hayvanlar geliyor. Revizyon çalışmaları kapsamında çeşit olarak hayvan sayısının arttırılması da hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı