Tarsus Tarsus’a bir coğrafi değer daha

Tarsus’a bir coğrafi değer daha

Paylaş
Tarsus’a bir coğrafi değer daha

Tarsus’a bir coğrafi değer daha

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’de Tarsus Sarıulak zeytininden sonra zeytinyağı da coğrafi işaretli ürünler listesine girdi. Tarsus Zeytin Platformu önderliğinde Tarsus Ticaret Borsası’nın girişimleriyle tescili alınan Sarıulak zeytinyağının da marka değeri artacak.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, "Tarsus Zeytin Platformumuzun katkıları ve sekreteryasını kardeş kuruluşumuz Tarsus Ticaret Borsası’nın yürüttüğü girişimle Tarsus bir değer daha kazandı. Artık Sarıulak Zeytinyağımız da tescilli ürünler arasında. Oda olarak bizim de içinde bulunduğumuz Tarsus Zeytin Platformuna üye olan Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nü, Tarsus Ziraat Odası’nı, Tarsus Belediyesi’ni, Platform Başkanı Kaymakamımız Sayın Kadir Sertel Otcu’yu, Borsamız yönetim kurulunu ve çalışanlarını tebrik eder, kattıkları değer için teşekkür ederiz. Kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
SAYI 8’E YÜKSELDİ
Türkiye’nin tarihi dokusu, inanç turizmi ve gastronomi alanında değerleriyle bilinen Tarsus’ta coğrafi işaretli ürünler olan Tarsus Beyazı Üzüm, Tarsus Yayla Bandırması, Tarsus Şalgamı, Tarsus Sarıulak Zeytini, Tarsus Humusu, Tarsus Fındık Lahmacunu ve Tarsus Kebabı’ndan sonra Tarsus Sarıulak Zeytinyağı da coğrafi işaretli ürünler listesinde. Böylelikle kentin coğrafi işaretli ürün sayısı 8’e çıktı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı