Yemek Geleneksel lezzet: Tas kebabı tarifi

Geleneksel lezzet: Tas kebabı tarifi

Paylaş
Geleneksel lezzet: Tas kebabı tarifi

Et ile yapılan en lezzetli yemeklerden birisi de tas kebabı tarifidir. Misafirlerinizin çok seveceği lokum gibi tas kebabı tarifi arıyor ya da tas kebabı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Tas kebabı tarifi için "Tas kebabı tarifi, tas kebabı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Hem bol sebzeli hem de lokum gibi etli bir yemek tarifi arıyorsanız tas kebabı tarifi tam size göre. Sevdiklerinize hazırlamak için tas kebabı tarifi arıyor ya da tas kebabı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Tas kebabı tarifi için "Tas kebabı tarifi, tas kebabı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Tas kebabı tarifi

Tas kebabı tarifi malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 – 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 2 dal Taze kekik

Tas kebabı yapılışı

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın. Kızgın yağa kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlere yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Domates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin. Tencereye suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişerken ara ara suyunu kontrol edin, suyu çok eksilmiş ama etler istediğiniz kıvamda yumuşamamışsa sıcak su ekleyin. İsteğe göre patates püresi ya da kızarmış patateslerle servis yapın.