Yemek Tasarımın yemekle buluştuğu adres: Mavra

Tasarımın yemekle buluştuğu adres: Mavra

Paylaş
Tasarımın yemekle buluştuğu adres: Mavra

Tasarımın yemekle buluştuğu adres: Mavra

Eylem Keskin

Haberin Devamı

eylem.keskin@posta.com.tr

Galata sürekli bir yenisi ilave olan dükkanlarıyla farklı bir çehre kazanmaya devam ediyor. Galata’nın adı yeni ve farklı tasarım atölyesi, restoran ya da butiklelerle anılıyor. Ünlü tasarımcılar, ilginç restoranlar, kafeler bu tarihi ve turistik semte taşınıyor. Galata şimdi de yepyeni bir mekana ev sahipliği yapıyor: Mavra Cafe. Tarihi Doğan Apartmanı’nın karşısında bulunan Mavra Kafe hem ilginç tasarımlara ev sahipliği yapıyor hem de lezzetli yemekleriyle misafirlerinin damağına hitap ediyor.

Serdar-ı Ekrem Sokak’ta biraz ilerleyip tarihi Doğan Apartmanı’na geldiğinizde hemen karışısında şirin ve ufak bir kafe göreceksiniz. Dışarıdaki birkaç masası ve neşeli müşterileriyle dikkatinizi mutlaka çekecektir. İşte burası Mavra. Hem mini sergileri hem de kendine özgün menüsüyle dikkat çeken Mavra sakin ve huzur veren ortamıyla sıcak yaz günleri içinde iyi bir kaçış noktası. Mavra’nın kendine özgü bir düzeni var. Başta biraz karışık gibi görünse de biraz inceleyince altında yatan düzeni fark etmek hiç de zor olmuyor. İçeride önce büyük bir masa karşılıyor sizi. Dilerseniz büyük masada arkadaşlarınızla sohbete koyulabilir, dilerseniz içeride çift kişilik masalara geçıp kahvenizi yudumlayarak güne keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz. Mavra’da dekorasyon da renkli. Çiçekli koltuk ve yastıkların reklendirdiği mekanda toplam beş masa ve iki oturma grubu bulunuyor. Bu kafe o kadar rahat ve huzurlu ki; koltuklara geçtiğinizde emin olun kendinizi arkadaşınıza kahve içmeye gitmiş gibi hissedeceksiniz. Ara sıra eski plakların da çalındığı Mavra’nın kısa zamanda müdavimi olup çıkmak hiç de zor değil.

Haberin Devamı

Pek çok ülkeden tasarımlar var

Mavra aslında hem kafe hem de ilginç tasarım ürünlerinin satıldığı bir mağaza. Raflarda farklı tasarımcıların objeleri ve oyuncakları sergileniyor. Bu oyuncakların farkı büyükler için tasarlanmış olması. Neredeyse kafedeki her şey bir tasarım ürünü ve satılık. Hatta oturulan sandalye bile. Beğendiğiniz bir şeyin fiyatını öğrenmek için garsonu çağırmanız yeterli. Mavra’nn sahibi 6 yıldır Galata’da yaşayan tasarımcı Yonca Akçay. Mavra’yı kendine hem seramik atölyesi yapmak hem de bir kafe olarak hizmet vermek için açtığını söyleyen Yonca Hanım kafe rağbet görünce atölyesini başka bir binaya taşımak zorunda kalmış. Yonca Hanım’ın kendi tasarımlarını da sattığı Mavra’da Almanya’dan Arjantin’e kadar pek çok ülkeden tasarımcının ürünlerini bulmak mümkün. Birbirinden ilginç ve komik yastıklar, kadınlar için saç bantları ve taçlar, ev dekorasyonu için farklı objeler, komik aksesuarlar, tişört ve kıyafetler Mavra’daki tasarımlardan bazıları.

Haberin Devamı

Drakula makarna özel ilgi görüyor

Mavra’da elbette sadece tasarım ürünleri yok. Kafeye girer girmez sizi sarıp sarmalayan kahve kokusu var bir kere. Birbirinden lezzetli atıştırmalıklar, kekler, kurabiyeler... Ve tadına doyulmaz yemekler... Mavra’da zeytinyağlı çeşitleri tamamen aşçının kararına göre yapılıyor. Zom patlıcan menüdeki en popüler yemek. Fırınlanmış patlıcanın üzerine ceviz içi ve peynirli bir karışım koyuluyor. Tabak kekik ve domatesle süslenince de ortaya enfes zom patlıcanlar çıkıyor. Menüde dikkat çeken bir başka şeyse makarna isimleri. Mesela, en çok ilgiyi sarımsaklı Arabiatta soslu Drakula görüyormuş. Ardından rokalı ve somonlu Pembe Panter... Porsiyonlar büyük ve lezzetli. Menüde ızgara köfte, tavuk, Mavra burger gibi pek çok ana yemeğin yanı sıra tost, kek ve kurabiye gibi aperatifler de var. İçeceklerdense limonata gerçekten denemeye değer. Kahveli ve meyveli çeşitleri bulunan frozen’lar da harika. Mavra’da çeşit çok. Siz yeter ki isteyin. Bütün bu menüye bir de kahvaltıyı ekleyin. Hafta içi her sabah 08.00’de başlayan kahvaltı pazar günleri 16.00’ya kadar sürüyor. Üstelik açık büfe şeklinde. Dilerseniz açık tost ve prenses kahvaltıyı da seçebilirsiniz. Prenses kahvaltıda, soyulmuş doğramış domates, maydanoz, ceviz içi, peynir, zeytinyağı ve nar ekşisi bulunuyor.

Haberin Devamı

Mavra Cafe Serdar-ı Ekrem Caddesi 31 Kuledibi. Tel: (0212) 252 74 88.

Köfteli spagetti

Haberin Devamı

Malzemeler (4 kişilik)

-Kıyma -
Yeşil biber
-Zeytinyağı
-Karabiber
-Kimyon
-Tuz
-Ekmek
-Spagetti
-Domates
-Sarımsak
-Soğan

Hazırlanışı: Yeşil biber, sarımsak va soğan iyice rendelenir. İçine biraz ekmek içi, karabiber, tuz ve kimyon eklenerek yoğurulur. Sonra el yardımıyla küçük köfteler haline getirilip kızartılır. Sosu için sarımsaklar rendelenir ve domatesle birlikte pişirilir. Bir başka kapta haşlanan spagettiyle harmanlanır. Servis için tabağa konur ve üzerine köfteler eklenir.

Fındıklı kurabiye

Malzemeler

-Aldığı kadar un
-Bir paketten az margarin
-Çok az tereyağı
-Çok az zeytinyağı
-Çok az yoğurt
-Bir paket vanilya
-Bir paket kabartma tozu
-4 yemek kaşığı şeker
-2 yumurta
-Bir bardak çekilmiş fındık
-Süs için biraz fındık

Hazırlanışı: Un, tereyağı, 2 yumurta sarısı, 4 yemek kaşağı şeker, kabartma tozu ve vanilya bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Aldığı kadar un eklenir. Sonra hamurlar ceviz büyüklüğünde küçük toplar haline getirilir. Önce çekilmiş fındığa bulanır, sonra üzerine süs için birkaç fındık konur. Yarım saat 150 derecede pişirilir.