Türkiye (Son Dakika) 'Tasarlayarak öldürmedim'

'Tasarlayarak öldürmedim'

Paylaş
'Tasarlayarak öldürmedim'

İzmir'in Buca ilçesinde, 2 yaşındaki oğlu E.B.A.'yı görme bahanesiyle gittiği evde, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi eski eşi Serpil Erfındık'ı öldüren Vedat Atik'in 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı

Hakkında ömür boyu ve 4 yıl hapis cezası istenen sanık, eski eşini tasarlayarak öldürmediğini, onu sevdiğini söyledi. Yaklaşık 3.5 saat süren duruşma ertelendi.

Olay, geçen 15 Aralık’ta Buca’ya bağlı Kaynaklar semtinde meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil Erfındık, 4 yıl önce hayatını birleştirdiği 37 yaşındaki Vedat Atik'ten geçen temmuz ayında, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandı. Ancak boşanmalarına rağmen Atik, Serpil Erfındık’ı rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine eski kocasına karşı koruma kararı aldıran Erfındık, evinin bulunduğu bölgede jandarma, Tınaztepe yerleşkesindeki okulunda ise polis ya da özel güvenlik görevlilerince korundu. Eski eşini sürekli rahatsız eden Vedat Atik, koruma kararının bittiği gün, oğlunu görmek için Serpil Erfındık’ın evine gitti. Evde çıkan tartışmada Atik, eski eşini 6 yerinden bıçaklayıp öldürdü, oğlunu da yanına alarak kaçtı. Eve giden anne Tülay Aksakal, eski eşinin geldiğini telefonla kendisine bildiren kızının cesediyle karşılaşınca, durumu polise bildirdi. Vedat Atik, bir hafta sonra jandarmaya gidip teslim oldu. Adliyeye sevk edilen Atik tutuklandı.

'OĞLUM ANNESİNİ ÖYLE GÖRMESİN DİYE YÜZÜNE HAVLU ÖRTTÜM'

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Vedat Atik ve avukatı, Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Ayşegül Altınbaş ve Özkan Yücel, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları Çağla Deniz Felamur ve Aysu Yazıcıoğlu Çerçe katıldı.

Sanık Vedat Atik, olay günü çocuğunu almak için eski eşi Erfındık'ın evine gittiğini, oğlunun o sırada uyuduğunu, Erfındık'ın kendisine daha sonra gelmesini söylediğini, bunun üzerine dışarıda bir süre oyalandığını anlattı. Sanık eski koca şöyle devam etti:

"Eve geldiğimde, çocuğum hazırdı alıp çıktım. Otobüs durağında altını kirletti. Eve dönüp temizlemesini söyledim. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Bana 'Sen nasıl adamsın' dedi. Ağır küfürler etti. Elindeki bıçakla bana saldırdı. Ben de bıçağı almak için hamle yaptım. Boğuşma sırasında, bıçak yere düştü. Ben de bıçağı alıp, rastgele sapladım. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Çantasını ve telefonunu aldım. Oğlum annesini öyle görmemesi için yüzüne havlu örttüm. Böyle olmasını istemezdim. Şimdi çok pişmanım, eşimi seviyordum."

Müşteki avukatlarının sanığın, koruma kararının bittiği gün maktulün evine gitmesinin ve cinayeti o gün işlemesinin farklı çağrışım yaptığını belirtmesi üzerine, sanık bunun bir tesadüf olduğunu söyledi.

ANNE: EVLENMELERİNE KARŞI ÇIKTIM

Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ise, sanıkla kızının birbirlerine uygun olmadıkları, sanığın hal ve tavırlarının güven vermediği için başından itibaren evlenmelerine karşı olduğunu, belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirtti. Sanık avukatı ise dinlenen tanık ve delillere göre olayın planlayarak işlenmediğini savundu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İzmir Barosu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun davaya katılma taleplerinin kabulüne, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

PLATFORMDAN DEVLETE TEPKİ


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma sonrası öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Sanem Deniz Kural, "Devlet her zamanki gibi kadın katillerinin sırtını sıvazlıyor, 'helal olsun' diyor, 'hak etmiştir, tahrik etmiştir' diyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plafformu olarak, tüm gücümüzle kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Bahri KARATAŞ, İZMİR (DHA)

Haberin Devamı