Demre Taşdibi sahili yeniden düzenleniyor

Taşdibi sahili yeniden düzenleniyor

Paylaş
Taşdibi sahili yeniden düzenleniyor

Taşdibi sahili yeniden düzenleniyor

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi ilçenin en güzel sahili ve plajı olan Taşdibi'ni yeniden düzenliyor. Çalışmaların 15 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Demre Belediyesi tarafından Demre'nin en güzel sahili olan Taşdibi'nde düzenleme çalışması başlatıldı. Çalışma ile yaklaşık 500 metrelik yaya yolu yapımı başladı. Yaya yolunun deniz tarafında yaklaşık 5 bin metrekarelik karavan alanı, 4 bin metrekarelik çadır kamp alanı oluşturuluyor. Karavan alanı, parke taş kaplama yapılacak. Karavan ve çadır alanı ile kumsal arasındaki kalan bölümde yıkılan istinat duvarları yenileniyor. Karavan ve çadır kamp alanında açık havada yemek ön hazırlık ve temizlik alanı oluşturulacak. Yeni duş ve tuvaletler kurulacak. Karavanların elektrik ve su ihtiyacını karşılayacak sistem kurulacak. Atık su, kanalizasyon sistemine bağlanacak. Yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alan ağaçlandırılacak.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Taşdibi sahili, Demre'mizin bir markası. Pandemi süreci ile birlikte Demre'ye inanılmaz bir karavancı akını başladı. Kışın bile yüzlerce karavancı, Demre'de kaldı. Ancak herkes rastgele karavanını koydu. Maalesef sahillerde bir görüntü kirliliği oluştu. Bu nedenle bir karavan ve kamp alanının Demre için gerekli olduğunu gördük. Alt yapısı ile bir alan oluşturuyoruz. Karavancıların ve kamp yapmak isteyen konuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak bir alan olacak. Demre hemşehrilerimizin yürüyeceği, spor yapacağı, rahatça denize girebileceği Taşdibi sahili kısa zamanda tamamlanmış olacak. Sahilimizde yapacağımız düzenleme ve ağaçlandırma ile güzel bir alan oluşacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı