Gündem Taşeron işçiler, tweet ile Başbakan Davutoğlu'ndan kadro istedi

Taşeron işçiler, tweet ile Başbakan Davutoğlu'ndan kadro istedi

Paylaş
Taşeron işçiler, tweet ile Başbakan Davutoğlu'ndan kadro istedi

Mersin'de bir grup taşeron işçi, kendilerine kadro verilmesi için, toplu olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden mesaj attı

Kent merkezindeki Atatürk Parkı’nda bir araya gelen taşeron işçiler, üzerinde ’Söz verdiniz tüm taşerona kadro’ yazan yelek giyerek eylem yaptı. Cep telefonlarıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, ’Kadro hakkımız’ yazan tweet atan işçiler, kadro istediklerini söyledi. Mersin Kamu Taşeron İşçileri Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Saltuk Bal, kadrosuz işçileri 500 bin tweet hedefiyle her gece saat 21.00’de tweet atmaya davet etti. Bal, şunları söyledi:

"Başbakanımızın yapmış olduğu kadro açıklamasından sonra biz işçiler adeta havalara uçtuk. Peki ne oldu? Üç saat sonra Maliye Bakanımız böyle bir şey yok dedi. Özel Sözleşmeli Personel statüsüyle geldi karşımıza. Biz de büyük hayal kırıklığı yaşadık. Bütün kamudaki işçilerle aynı işi yaptığımız için bizler de onlarla eşit şekilde çalışmak istiyoruz. Sayın Başbakanımızın seçimlerden önce vermiş olduğu sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Bu nedenle Taşeron işçileri olarak Türkiye geneli başlatılan kampanyaya destek veriyoruz. 500 bin tweet hedefiyle her gece saat 21.00’de tüm taşeron işçilerimizi tweet atmaya çağırıyoruz."

Adana Kamu Taşeron İşçileri Platform Başkanı Mine Kozlu ise, "Başbakanımızın bir süre önce yaptığı açıklamasında hiçbir taşeron işçi kalmayacak, herkes kadroya dahil olacak sözlerine çok sevindik, umutlandık. Ama sayın Maliye Bakanımız böyle bir şeyin olmadığını söylediğinde ise hayal kırıklığı yaşadık. Açıklanan şartla baktığımızda işçiler sınava tabi tutulacak ve üç yıllık sözleşmeye imza atacak. Hiç bir güvencesi olmayacak. Biz özel sözleşmeli personel statüsü değil, gerçek kadro istiyoruz" diye konuştu.


Mustafa İNSAN- Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)