Ekonomi Taşerona kadro tamam

Taşerona kadro tamam

Paylaş
Taşerona kadro tamam

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yıl bitmeden taşeron işçilerin kadroya alınması için düzenlemenin yapılacağını söyledi. Ön çalışmanın tamamlandığına dikkat çeken Sarıeroğlu, “Başbakan’a sunum yapma aşamasına geldik” dedi

800 BİN KİŞİYİ KAPSIYOR


Hastaneler, Karayolları, bakanlıklar, devlet hastaneleri ve belediyeler başta olmak üzere kamuda 800 bin taşeron işçi çalışıyor. Yıllardır kadro bekleyen bu işçilerin hayali çok yakında gerçek olacak. Bu beklenti devam ederken çalışmalar hakkında kamuya farklı senaryolar yansımaya başladı. Özellikle üç model konuşulur oldu.


TARTIŞILAN FORMÜLLER


Bunlardan biri; kamuda çalışan taşeron işçilerinin ‘özel sözleşmeli personel’ statüsüyle istihdam edilmesi. İkinci formül ‘kamuya ait bir şirket’ kurulması. Tüm taşeron işçileri bu ‘şirket’e geçirilecek ancak ‘sözleşmeli işçi’ statüsüyle istihdam edilecek. Üçüncü formülde de kamuda çalışan taşeron işçileri ‘işçi statüsü’nde kalacak ama ‘asıl işçi’ olmayacak.


GETİRİLEN HAKLAR


Bu formüller tartışılırken Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, dün kamuda taşeron istihdamına ilişkin, konunun yılsonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Taşeron işçiler için şu ana kadar yapılan düzenlemelere değinen Sarıeroğlu, “Sendikalara üye olma, toplu sözleşme hakkı getirdik. Kıdem tazminatları güvence altına alındı” dedi.


BAŞBAKAN'A SUNUM


İlk günden itibaren taşeron konusuna yaklaşımlarını şeffaf bir şekilde ortaya koyduklarını ve bu konunun yılsonuna kadar bitmesi için bakanlıklarla birlikte çalıştıklarını aktaran Sarıeroğlu, şöyle dedi: “Şu anda Başbakanımıza ve ilgili mekanizmalara bu konunun sunumlarını yapma aşamasına geldik. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra da çok hızlı bir biçimde yol almaya çalışacağız.”


GEÇ SAATLERE KADAR


Sarıeroğlu, taşeron konusuna ilişkin yaklaşımını şeffaf bir şekilde ortaya koyduklarını belirterek, Başbakan’ın bu konuda açıklama yaptığını anımsattı. Taşerona kadronun yılsonuna kadar yetişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Sarıeroğlu, “Dün gece de geç saatlere kadar sadece Çalışma Bakanlığı olarak değil, Maliye Bakanlığı’yla bu konuyu ele aldık” dedi.

Haberin Devamı