Yaşam Taşlardan Atatürk portresi yaptı

Taşlardan Atatürk portresi yaptı

Paylaş
Taşlardan Atatürk portresi yaptı

Denizlili Hüseyin Çoban doğadan topladığı taşları havanda dövüyor. Renkli taşlarla portre ve manzara resimleri yapıyor. Emekli öğretmen Hüseyin Çoban'ın en ilgi çekici tablosu bir Atatürk portresi

Doğadan toplanan renkli taşlar emekli öğretmen Hüseyin Çoban’ın hünerli ellerinde portre ya da manzara resimlerine dönüşüyor. Hüseyin Çoban, resme yağlı boya tekniği ile başlamış. Daha sonra geliştirdiği özel teknikle ufalanmış renkli taşlar kullanarak portreler ve manzarları tablolarına taşımış.

Haberin Devamı

Bugüne kadar aralarında bir çok ünlü iş adamı, sanatçı ve siyasinin renkli taşlarla portresini yapan Hüseyin Çoban, resimlerini doğadan eşiyle birlikte topluyor. Renkli taşları kullanarak tahta zemin üzerinde yapıyor. Bu teknikle Türkiye’de resim yapan 7-8 kişi, portre çalışması yapan ise 3 kişi olduğunu dile getiren Çoban, farklı teknikler kullanmaları nedeniyle ise çalışmalarının özgün görünüm ve özelliklere sahip olduğunu söyledi.

TAŞLARI HAVANDA UFALIYOR

Hüseyin Çoban kendi portresini de yapmış.

Çoban, son dönemde, portreye ağırlık verdiği çalışmaları için öncelikle doğadan topladığı renkli taşları el havanında döverek ufaladığını dile getirerek, yaklaşık 10 gün süren çalışma sonucunda tamamlanan portrenin yapılışını, şöyle anlattı: "Havanda ufaladığım taşları un eleğinden geçiriyorum. Eleğin altına geçen büyüklükteki taşları, suyla tülbentten geçirerek tozlarından arındırıp kurutuyor, renklerine göre ayrı ayrı kaplarda tutuyorum. Yağlı boya ile boyadığım ahşap zemin üzerine kalemle resmini yapacağım portreyi çiziyorum. Kalem ucuna monte ettiğim iğneyle de taş çalışması yapacağım bölgeyi tutkallıyorum ve hazırladığım ufalanmış taşları bu alana serpiştiriyorum."

Haberin Devamı

FOTOĞRAFA YAKIN PORTRELER

Bu tekniği kullanarak 10 yılda 100’lerce resim ve portre yaptığını belirten Çoban, "Kullandığım teknikle yaptığım portrelerde üç boyutlu hissi uyandıran, fotoğrafa yakın bir çalışma ortaya çıkarıyorum" dedi. Bugüne kadar birçok iş adamı, sanatçı ve siyasinin portresini yaparak kendilerine hediye edildiğini ifade eden Çoban, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini yapmayı planladığını da söyledi.

Hüseyin Çoban, resim çalışmalarıyla Ankara ve Denizli’de 8 sergi açtığını ve beğeni toplayan eserlerini çalışmanın zorluğuna göre 250 ile 750 lira arasında fiyatlardan satışa sunduğunu sözlerine ekledi.