Gündem Tatbikatı gerçek sanıp yardıma koştular

Tatbikatı gerçek sanıp yardıma koştular

Paylaş
Tatbikatı gerçek sanıp yardıma koştular

Zonguldak'ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) katılımıyla yapılan trafik kazası kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Tatbikatı gerçek sanan sürücüler araçlarını durdurup yardıma koştu

Zonguldak, Bolu, Bartın ve Karabük UMKE’de görevli personelin katılımıyla Zonguldak’taki Göldağı Tabiat Parkı’nda yapılacak, ’10’uncu Bölge Eğitim Kampı’ başladı. 3 gün sürecek kampın ilk gününde trafik kazası kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Kamp güzergahındaki Zonguldak- Ankara karayolunun 17’nci kilometresinde senaryo gereği otomobil kaza yaptı. Araçta bulunan 1’i hamile, 1’i bebek 5 kişi yaralandı.

Kampa katılan UMKE personeli kaza yerine yönlendirilirken, kazayı gerçek sanan sürücüler araçlarını durdurup yardıma koştu. Bazı sürücüler ambulans çağırılmasını istedi. Basın mensuplarının ve daha sonra gelen UMKE ekiplerinin tatbikat yapıldığını söylemesine rağmen bazı sürücüler inanmakta güçlük çekti. Sürücülerden bazıları yola devam ederken, bazıları ise tatbikatı izledi.

Yardıma koşan sürücülerden Ferdi Biçer, tatbikatta yaralı sürücüyü canlandıran kişinin köyden arkadaşı olduğunu belirterek, "Arkadaşımı görünce şok oldum. Sonra tatbikat yapıldığını söylediler. Elim ayağım boşaldı. Bu tür tatbikatlar bize ders oluyor. Hız yapmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu gördük" dedi.

60 UMKE personelinin katılımıyla yapılan tatbikatta araçta sıkışan 3 kişi çıkarıldı. 5 yaralı sedyelerle ambulanslara taşınarak hastanelere sevk edildi. Acil ve Afetlerde Bilgi ve Haberleşme Bölge Sorumlusu Mesut Yiğit, bu tür tatbikatlarla ekiplerin her an afet ve kaza gibi olaylara hazırlıklı olmasının amaçlandığını söyledi.


Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)