Bilim - Teknoloji Tatil döneminde aileler için güvenli internetin ipuçları
Paylaş
Tatil döneminde aileler için güvenli internetin ipuçları

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların internet başında geçirecekleri zamanın artacağını belirten ağ teknolojileri firması Zyxel, ailelere güvenli internet konusunda ipuçları verdi

Sanal alemdeki tehlikeler hakkında bilgi veren Zyxel Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Zyxel güvenli internet için ailelere şunları yapmalarını önerdi:

* Çocuğunuzun internette geçireceği süreyi belirleyin. Örneğin günde 1 saat için oyuna, 1 saat için de yaz ödevlerine, 1 saat eğlenceye vakit ayırmalarını sağlayın.

* Çocuklarınızın mümkün olduğunca ebeveynleriyle aynı odada bilgisayar, tablet, telefon kullanmasına özen gösterin. Müdahaleci olmaktan kaçının.

* Anneler eşiniz ile futbol maçı izleyebiliyorsanız çocuğunuz ile de sanal oyun (box, pc, mobil oyun) oynayabilirsiniz. Aynı durum babalar için de geçerli. Böylelikle kontrolü elden bırakmamış olursunuz.

* Sosyal medyada mümkün olduğunca geç yaşta hesap açmasını sağlayın.Eğer uygun gördüğünüz yaştan küçük ve bir hesabı var ise; sizin tanımadığınız kişilerle sohbet etmemesini sağlayın.

Haberin Devamı

* İnternet ortamında bulduğunuz bir bilginin kaynağının güvenilir olup olmadığını sorgulayın.

* Sosyal medyada duygularınızı hedef alan paylaşımları yapmadan önce muhakkak doğru olduğundan emin olun. Doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri paylaşmayın.

* İnternet ortamında zararlı, uygunsuz içerikler ile karşılaştığınızda nasıl şikâyet edebileceğinizi detaylı bir şekilde öğrenin.

* Bilgisayarınızdaki işletim sistemi, programlar ve güvenlik yazılımlarının güncellenmiş olduğundan emin olun.

* Siber zorbalık tabir edilen taciz, istismar, küfür, argo konuşmalar, uygunsuz fotoğraflar vb. daha pek çok konuyu yetkili mercilere şikâyet edebileceğinizi unutmayın.

Ayşegül Acar/DHA