Yaşam Tatil köyü değil cezaevi!

Tatil köyü değil cezaevi!

Paylaş
Tatil köyü değil cezaevi!

Danimarka'da Adalet Bakanlığı bünyesindeki Suçları Önleme Dairesine bağlı birinci sınıf cezaevi tutuklulara, kayak tatili, dalma kursları, go-kart, bowling, sinema turu, tiyatro gibi eğlenceli faaliyetler sunuyor

Ülkenin Fyn adasındaki 16 tutuklunun bulunduğu Suçları Önleme Dairesine bağlı Kontraktpensionen, tutukluların yeniden normal hayata kazandırılması için, çeşitli faaliyetler sunuyor, faaliyetler sırasında diploma veya belge almalarına yardımcı oluyor. 2013 yılında çeşitli faaliyetler için 411.807,69 kron (56 bin Euro) harcayan küçük cezaevi, 2014 yılının hesaplarının henüz yapılmadığını ancak ilk belirlemelere göre 260.361,80 kron (35 bin Euro) harcama yapıldığını bildirdi. Küçük cezaevinin kayıtlarına göre örneğin bir tutuklunun dalgıç kursu için 8.000 kron (1.100 euro), tiyatro turu için 6 bin 720 kron (920 Euro) gibi paralar ödendi.

Kontraktpensionen Müdürü Kim Damgaard DHA’ya yaptığı açıklamada “Cezaevlerinde kalanların da iyi bir yaşam hakkı var. Cezaevinde canları sıkılmaması gerekiyor. Burada kalanlar daha çok uyuşturucu müptelası tutuklular. Biz onların yeniden normal hayata dönmeleri ve topluma kazandırılmaları için mücadele veriyoruz. Yürütülen faaliyetler başarılı sonuçlar veriyor. Bu masrafları ve faaliyetleri yapmazsak sonuçta bu mahkumların topluma maliyeti daha fazla oluyor” dedi. Açıklamada çeşitli cezaevlerinden getirilen tutukların çevredeki ormanda bisiklet turu ve yürüme sporları yaptığı da bildirildi.

Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)

Haberin Devamı