Ekonomi Tatil ve 'cep'te taksit artıyor

Tatil ve 'cep'te taksit artıyor

Paylaş
Tatil ve 'cep'te taksit artıyor

Geçtiğimiz eylülde tüketimi kontrol etmek amacıyla kredi kartıyla yapılan taksitli alışverişe ve ihtiyaç kredilerinin vadesine sınır getiren yeni bir yönetmelik yürürlüğe girmişti.

Bu yönetmelikle seyahat ve konaklama harcamalarında normalde 9 ay olan kredi kartı taksit sınırı 6 aya, cep telefonu almak için kullanılan kredilerin sınırı ise 48 aydan 6 aya düşürülmüştü.

Haberin Devamı

3 BİN 500 TL SINIRI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün yeni bir taslak hazırladı. Buna göre; fiyatı 3 bin 500 liranın altında olan cep telefonu için kullanılacak kredinin vadesi 6’dan 12 aya çıkarılacak. Fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki telefonlarda ise kredi vadesi 31 Ocak 2019’a kadar 6 aydan 12 aya çıkarılacak. Yani 3 bin 500 lirayı aşan kredide 2 aylık bir taksit artışı olacak.

YURTDIŞINDA GEÇERSİZ

Taslağa göre ayrıca, kredi kartıyla yapılacak havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurtiçi harcamalarında 6 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılacak. Ancak bu uygulama yurtdışı harcamalarda geçerli olmayacak. Yani yurtdışı seyahat harcamalarında taksit yine 6 ay olacak. Düzenlemenin erken rezervasyonların başladığı bir dönemde iç turizmi hareketlendirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ELEKTRONİKTE 3 AY

Elektronik eşya alımlarında kredi kartı ile taksit sınırı 3 ay olarak korundu. Bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışına ilişkin harcamalarda taksit sınırında 6 ay olarak devam edilmesi öngörüldü.