Gündem Tatilci aileye polis dayağı iddiası

Tatilci aileye polis dayağı iddiası

Paylaş
Tatilci aileye polis dayağı iddiası

Heybeliada'da yanlış turnikeden geçen aileyle güvenlik görevlileri arasındaki tartışma karakola taşındı. Aile, karakolda işkence gördüklerini ileri sürdü

Heybeliada'ya giden aile, dönüşte İDO iskelesinde yaşanan tartışma sonrasında polisler tarafından olay yerinde ve karakolda dövüldüklerini iddia etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen aile, karakolda işkence gördüklerini, küfürlü hakaretlere maruz bırakıldıklarını öne sürdü.

OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?

Heybeliada'da Pazar günü yaşanan olay, ailelerin iddiasına göre şöyle meydana geldi. Piknik yapmak için adaya gelen Günaydın ve Zorlu aileleri, dönüş için iskeleye geldi.

Aile fertlerinden bazılarının yanlış turnikeden geçmesi neticesinde İDO görevlileri ve aile fertleri arasında yaşanan tartışmaya sivil 2 polisin de karışmasıyla olaylar büyüdü.

Takviye ekiplerin de gelmesiyle taraflar karakola götürüldü. Emniyette işkence gördüklerini iddia eden aile, yaşadıklarından kamuoyunu haberdar edebilmek için İHD İstanbul Şubesi'ne geldi.

"POLİSLER KÜFÜR ETTİ"

Naci Günaydın, piknik dönüşü iskelede olayların yaşandığını söyledi. Olayların gelişimini aktaran Günaydın, olay yerine gelen polislerin ağza alınmayacak küfürler ettiğini, gözaltına alınmalar sırasında darp edildiklerini savundu.

Naci Günaydın'ın oğlu Şenol Günaydın ise iskelede saldırıya uğradıklarını belirterek yaşanan olayları İsrail-Filistin olaylarına benzetti.

KARAKOLDA İŞKENCE İDDİASI

Aile fertlerinin karakola götürüldüğünü, kendisinin ise fenalaşan amcasını hastaneye götürdüğünü kaydeden Günaydın, hastaneye gelen polisler tarafından arkadan kelepçe takılarak gözaltına alındıklarını ifade etti.

Ahmet Zorlu, ise karakolda 2 saat işkence gördüğünü iddia etti. Polislerin kendisini arkadan kelepçeli halde ıslatarak dövdüğünü öne süren Zorlu, parmağının çatladığını, kulak zarının tahrip olduğunu ve tüm bunlara rağmen o gün hastaneye götürülmediğini iddia etti.

Aileyle birlikte basın toplantısında yer alan İHD yöneticisi Ümit Efe, Heybeliada Karakolu'nun bu gibi konularda sabıkalı olduğunu öne sürdü.

POLİS GÖRÜNTÜLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIŞ

Efe, ailenin çıkışta savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağını, İHD olarak da konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Bu arada aile fertleri tarafından karakol önünde çekilen cep telefonu görüntülerinde Ahmet Zorlu'nun karakol girişinde yerde yattığı ve polislerin de görüntü çektirmemek için perdeleme yaptıkları gözlendi.

Ümit TÜRK/İSTANBUL (DHA)

2