Tavuk göğsü yemek tarifleri: Tavuk göğsüyle yapabileceğiniz 12 farklı yemek

Tavuk göğsüyle yapılan yemeklerin tadı bir başka oluyor. Tavuk göğsü kullanarak farklı yemekler yapmak istiyorsanız 12 farklı tavuk göğsü yemek tarifleri...

26 Eylül 2021, Pazar 14:27 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ

1- TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ

Tavuk suyu çorbası malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI

1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.


2- ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ

2- ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ

Çerkez tavuğu malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 5 su bardağı su

Cevizli harcı için:

  • 300 gram ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

Çerkez tavuğu üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tercihe bağlı patates cips

ÇERKEZ TAVUĞU YAPILIŞI

Tavuklar ilk olarak temizlenir ve bol suda yıkanır. Derin bir tencere içerisine alınır ve içme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber eklendikten sonra orta ateşte pişirilir. Yumuşayana kadar pişen tavuğu geniş bir tabağa alırız. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince ince uzun parçalar halinde didikleriz. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin. Cevizli harcı hazırlamak için sarımsaklar incecik kıyılır ve tuz ilave edilip sarımsaklar dövülür. Ayıklanmış ceviz içleri eklenip dövme işlemine devam edilir. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katılır. Toz kişnişi eklenir, tüm malzemeyi koyu bir akışkanlık elde edene kadar karıştırılır. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alınız. İsteğe bağlı zeytinyağın da pul biberi yakıp üzerine dökebilirsiniz.


3- SEZAR SALATA TARİFİ

3- SEZAR SALATA TARİFİ

Sezar salata malzemeler

  • 1 adet göbek
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet domates veya 5-6 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Karabiber
  • Tuz

SEZAR SALATA YAPILIŞI

Tavayı ocağa alın. Sıvı yağı ile ince ve uzun dilimlenmiş tavuk etini ekleyip soteleyin. Tost ekmeklerini küp küp doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Ekmekleri de, kekik, karabiber ve pul biber ilave ederek kızartın. Göbek salatayı yıkayıp doğrayın ve salata kasesine alın. Domates ve salatalığı da küp küp doğrayıp kaseye ilave edin. Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Son olarak kıtır ekmekleri ve tavuk etlerini de yerleştirin. Bir kasede zeytinyağı, mayonez, limon suyu, sarımsak, tuz ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız sosu da salatanızın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.


4- TAVUK TANTUNİ TARİFİ

4- TAVUK TANTUNİ TARİFİ

Tavuk tantuni malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sandviç ekmeği veya lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

TAVUK TANTUNİ YAPILIŞI

İlk olarak tavuk göğsünü bir tencere içerisinde haşlayın. Tavuklar haşlanırken domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanları ise piyazlık doğrayın. Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalar haline getirin. Tavukları kızartacağınız tavayı ısıtın. Tavanın içerisine yağ ve baharatları ekleyin. Baharatların kokusu çıktığında tavukları ekleyin. Tavukların dışı iyice kızarana kadar kavurun. Ocağı kapatmadan 2 dakika önce domates ve soğanları ekleyerek kavurun. Son olarak maydanozu da tavukların içerisine atarak bir kez karıştırın. Lavaş veya sandviç ekmeğine tavukları kızarttığınız yağdan çok az ekleyin. Pişirdiğiniz tavukları ekmeğin arasına koyarak servis edebilirsiniz.


5- TAVUK WELLİNGTON TARİFİ

5- TAVUK WELLİNGTON TARİFİ

Tavuk wellington malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 6 tane milföy hamuru
  • 250 gram mantar
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

TAVUK WELLİNGTON YAPILIŞI

Tavuk göğüs etini karabiber, kekik ve tuz ile baharatlayın. Demir döküm tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte ısıtın. Baharatladığınız tavuğu ekleyip 10 dakika her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Daha sonra kızarttığınız tavuğu kenara alıp soğumasını bekleyin. Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın. mantar, soğan ve sarımsağı ekleyip pişirin. Pişen mantarı kenara alıp ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Milföy hamurunu, tavukları içerisine alacak büyüklükte açın. Milföy hamurlarının üzerine mantarlı karışımdan yayıp üzerine tavuğu koyun ve tavuğu örtecek şekilde sarın. Son olarak üzerine yumurta sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

6- ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

6- ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Ispanaklı tavuk göğsü malzemeler

  • 1 kilo kadar tavuk göğsü
  • 500 gram ıspanak
  • 250 gram kadar beyaz peynir
  • Zerdeçal
  • Köri
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı biber

ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞI

Tavuk göğsünü, zeytinyağı, zerdeçal, köri, kekik, karabiber ve tuzlu karışıma batırın. Üst üste konulup vakit varsa 1. 2 saat strec folyo sarıp kapta bekletin. Çok derin olmamak şartıyla enine 2 parmak arayla çizikler atın. Bir yandan ıspanağı kavurup suyunu süzün. İçine çökelek, beyaz peynir ya da lor gibi çabuk eriyen peynir rendesi koyun. 3-5 dakika kavurup ocaktan alınır. Ete atılan çizikleri ıspanaklı karışımla doldurun. Yağlı kağıt serili tepsi ile fırına verin. Ispanaklar sularını bırakabilirler. O halde yeni yağlı kağıt serin tepsiye diğer ini çöpe atın. iyice kızarana kadar pişirin. Çıkmadan 20 dakika öncesi kasar serpin ve eriyip kızarmasını bekleyin. 


7- TAVUKLU PATLICAN DOLAMA TARİFİ

7- TAVUKLU PATLICAN DOLAMA TARİFİ

Tavuklu patlıcan dolama malzemeler

  • 4 adet tombul patlıcan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 5-6 küçük boy domates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ

TAVUKLU PATLICAN DOLAMA YAPILIŞI

 Patlıcanları fotoğraftaki gibi dik duracakları şekilde taban kısımlarından düz bir şekilde kestikten sonra içlerini oyun. Patlıcanları bol sıvı yağda çevirerek kızartın borcama dik duracakları şekilde delmeden tahta spatulayla dikkatli bir şekilde alın. Tavada ince doğranmış soğan ince doğranmış havuç, yeşil biber ve küp küp doğranmış tavukları bir kaşık biber salçası ile az sıvı yağda kavurun. Domatesleri de ekleyip bir sure daha pişirdikten sonra en son dere otu maydanoz tuz yeni bahar ve karabiber ekleyip karıştırıp altını kapatın. Borcama aldığınız patlıcanların içine karışımı doldurun. Üstlerine ikişer ince dilim kaşar peyniri koyun. Harcın fazlasını da borcama koyup üstüne kaşar koyabilirsiniz. Bir su bardağı suyla sulandırdığınız bir kaşık salçayı da borcama ilave edip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat daha pişirin.


8- KREMALI TAVUKLU MAKARNA TARİFİ

8- KREMALI TAVUKLU MAKARNA TARİFİ

Kremalı tavuklu makarna malzemeler

  • 1 paket kalem makarna

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 dal pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Taze soğan

Kremalı tavuklu makarna yapılışı

Kalem makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini hafif soteleyin. İnce doğradığınız pırasayı ekleyin. Makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Pişen pırasalı tavuk etine ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alıp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın.


9- TAVUK BALLOTİNE TARİFİ

9- TAVUK BALLOTİNE TARİFİ

Tavuk ballotine malzemeler

  • 2 tavuk göğsü
  • 100 gram kıyma
  • 2 büyük tarla mantarı
  • 1 büyük muz arpacık, soyulmuş
  • 1 avuç maydanoz, doğranmış
  • 300 ml tavuk suyu
  • 1 topuz tereyağı
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 250 ml çift krema
  • 1 avuç kavrulmuş yeni patates
  • 3 dış yaprak savoy lahana, sotelenmiş

TAVUK BALLOTİNE YAPILIŞI

Kaynaması için büyük bir tencereye su koyun. Tavuk göğsünün uzun tarafını kesin, neredeyse yarım genişlikte dilimleyin ve bir kitap gibi açın, ardından iki yaprak streç film arasına sandviç yapın. Tavuğu bir tencerenin arkasıyla ezin, çok ince olmalı. Ardından Clingfilm'i çıkarın. Mantarları ve arpacık soğanının 1/2 'sini doğrayın ve biraz tuz ve karabiberle kıymaya karıştırın. Eğer varsa küçük bir blender kullanın. Tavuğun üzerine biraz et karışımını ince bir tabaka halinde yayın. Tavukları sosis şeklinde sarın ve streç filme sarın. Diğer tavuk göğsü ile tekrarlayın. Tavuk oy pusulalarını su dolu bir tencerede 20 dakika pişene kadar haşlayın, suyun kaynamadığından emin olun, aksi halde tavuk sertleşir. Arpacık soğanının diğer yarısını tereyağlı bir tavada bir dakika kavurun, ardından sarımsağı ekleyin. Tavuk suyunu ekleyip yarı yarıya azaltın, ardından kremayı dökün, kaynamaya bırakın ve kalan maydanozu eklemek için ocaktan alın. Tavuğu streç filmden çıkarın ve sıcak bir tavada tereyağı ile her tarafı renk alana kadar kızartın. Tavuğu dilimleyin ve kavrulmuş yeni patates ve bir çiseleyen sos ile bir lahana yatağında servis yapın.

10- ENDÜLÜS USULÜ TAVUK TARİFİ

10- ENDÜLÜS USULÜ TAVUK TARİFİ

Endülüs usulü tavuk malzemeler

  • 1/2 su bardağı badem (kavrulmuş)
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm(opsiyonel)
  • 1 tutam safran(opsiyonel)
  • 4 parça tavuk göğsü (ikiye bölünmüş)
  • 4 parça tavuk budu
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 5-6 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay bardağı sirke
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı yeşil zeytin(dilerseniz çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 adet portakalın suyu
  • 1/4 demet maydanoz (1 avuç kadar)

ENDÜLÜS USULÜ TAVUK YAPILIŞI

Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Büyük bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Tavukları tavaya alın ve her tarafı kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika mühürleyin. Tavukları bir tabağa alın. Kızgın olan tavanın altını biraz kısın ve yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanları ilave edin. Soğan yumuşayana kadar karıştırarak 4 dakika kadar pişirin. Unu da ekleyerek biraz kavurun. Sirkeyi ekleyerek, çektirin. 

Küçük bir kapta; su, tavuk suyu, portakal suyu ve kabukları, üzümler, zeytin ve safranı karıştırın. Bu karışımı tavaya ekleyerek hafif fokurdamaya başlayana dek pişirin. Hafif kıvam alan sosa önceden pişirdiğiniz tavukları ekleyin. Kısık ateşte tavuğumuz pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Fırınlanmış bademlerle tavukları kaselere pay edin. Doğranmış maydanozla servis edin. 


11- TAVUKLU BAMYA TARİFİ

11- TAVUKLU BAMYA TARİFİ

Tavuklu bamya malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 500 gram ayıklanmış bamya
  • 2 tane iri domates
  • 1 tane yeşilbiber
  • Yarım limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan

TAVUKLU BAMYA YAPILIŞI

Ayıklanmış ve başları kesilmiş bamyaları çok hafif soğuk sudan geçirip bekletin. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyip, rendelenmiş domatesi ve doğranmış biberleri de ekleyip karıştırın. Limon suyu, tuz ve tavuk parçalarını da ilave edip 15 -20 dakika kadar ağır ateşte pişirin. Bamyaları da ilave edip karıştırmadan, arada sadece tencereyi sallayarak yarım saat kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.


12- TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

12- TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Tavuk göğsü malzemeler

  • ½ tavuk göğsü
  • 1 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin

TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞI

Tavuk göğüs etini bir kaba alın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ağzını streç filme kapatın ve buzdolabına kaldırın. İstenilen süre 1 gece bekletilmesi fakat vakit yoksa 4 - 5 saat bekletme yeterli olacaktır. Sudan aldığınız tavuk etini elinizle didikleyin ve suyunu değiştirin. Bu işlemi yaklaşık 6-7 kere yapın ve her seferinde suyunu değiştirip, tekrar didikleyin. Tavuk etleri tamamen liflerine ayrıldıktan sonra suyunu sıkın ve bir kenara alın. Bir tencereye sütü alın. Ayrı bir kabın içinde nişastayı, pirinç ununu ve vanilini karıştırıp, 1 bardak su ilavesi ile güzelce karıştırın. Ocaktaki süte toz şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirme başlayın. Şekerli süt karışımı kaynama noktasına yaklaşınca, suda çözdürdüğünüz nişastalı karışımı çok yavaş bir şekilde ve tencereyi sürekli karıştırarak ilave edin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirin ve didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin. Tekrar kaynayana dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. Önce bir el blenderı ile 3 dakika kadar tatlınızı çekin ve sonrasında bir el mikseri ile tatlınızı yaklaşık 3 dakika daha havalandırın. Kaselere boşaltın, tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra tarçınla süsleyip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Eylül 2021)