Önceki Fotolar

Tavukla ilgili bu bilgimiz öyle yanlış ki!

Annelerimizden öğrendiğimiz bilgileri bizler de uyguluyoruz, özellikle mutfakla ilgili kuşaktan kuşağa ve kulaktan kulağa yayılan bilgileri kullanıyoruz. Peki bu bilgilerin hepsinin doğru olduğundan emin miyiz? Mutfakla ilgili yıllardır duyduğumuz ve artık bir efsane haline gelen bilgi uzmanlar tarafından yıkıldı...

31 Ocak 2019, Perşembe 09:55
A A

Büyüklerimizden görerek öğrendiğimiz bir mutfak uygulamasıdır tavuğu pişirmeden önce yıkamak. Çünkü tavuğu yıkamanın üzerinde bulunabilecek bakteri ve mikropları öldürdüğünü, tavuğu daha temiz kıldığını zannederiz.

BİR EFSANENİN SONU!

BİR EFSANENİN SONU!

İşte bu efsane artık yıkıldı!

SAKIN YIKAMAYIN

SAKIN YIKAMAYIN

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre tavuklar yıkandığı zaman etrafa patojen denilen bakteriler saçıyor.


Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu, "Gıda güvenliği uzmanlarımız tavuğun yıkanması halinde etrafa ve diğer yiyeceklere patojenler saçtığından, tavuğun yıkanmamasını öneriyor" diyor.


PİŞİRMEK YETERLİ

PİŞİRMEK YETERLİ

Ayrıca sıcaklık ile ölen bakteriler salmonella gibi hastalıkların önüne geçtiğinden önerilen sıcaklıkta tavuğu pişirmek yeterli oluyor. Yani pişmiş tavuk zaten bozulmamış olması durumunda zararlı bakteriler içermiyor ve güvenle tüketilebiliyor...

Sıradaki haber yükleniyor...