Diğer börek tariflerini unutturan bir lezzet: Tavuklu börek tarifi

Diğer börek tariflerini unutturan bir lezzet: Tavuklu börek tarifi

Tavuklu börek tarifi denediğiniz de bildiğiniz bütün börek tariflerini unutacaksınız. Sevdiklerinize hazırlamak için tavuklu börek tarifi arıyorsanız "Tavuklu börek tarifi, tavuklu börek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

25 Haziran 2020, Perşembe 10:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Lezzetine doyum olmayan tavuklu börek tarifi, pratik ve doyurucu bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tavuklu börek tarifi arıyor ya da tavuklu börek nasıl yapılır merak ediyorsanız "Tavuklu börek tarifi, tavuklu börek nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın. 

Tavuklu börek tarifi

Tavuklu börek malzemeleri

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı su

İç harcı için:

  • 3-4 tavuk pirzola
  • 2-3 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Susam

Tavuklu börek yapılışı

Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin. Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Sosu için, bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün. Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ilık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın. Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün. Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (25 Haziran 2020)