Taze soğanlı bisküvi tarifi: Taze soğanlı bisküvi nasıl yapılır?

Farklı lezzetler arayışı içerisindeyseniz taze soğanlı bisküvi tarifi tam size göre bir lezzet olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için taze soğanlı bisküvi tarifi arıyor ya da taze soğanlı bisküvi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Taze soğanlı bisküvi tarifi, taze soğanlı bisküvi nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

16 Nisan 2020, Perşembe 17:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Taze soğanlı bisküvi tarifi

Taze soğanlı bisküvi tarifi

Taze soğanlı bisküvi malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su
  • 2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan

Üzeri için

  • Zeytinyağı


Taze soğanlı bisküvi yapılışı

Taze soğanlı bisküvi yapılışı

Un, sarımsak tozu, çörekotu, kabartma tozu, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Taze soğanı ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla hamuru ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Şubat 2021)