Gündem Taziyeleri birlikte kabul ediyor

Taziyeleri birlikte kabul ediyor

Paylaş
Taziyeleri birlikte kabul ediyor

Kardeş gibi büyüyen Recep ile Rıdvan'ın yollarını terör belası ayırdı. Recep askere gitti, Rıdvan PKK'ya katıldı. Recep, Siirtte PKK saldırısında şehit oldu. Rıdvan, Tunceli'de karakol bastı ve öldürüldü. Cenazeleri aynı mezarlıkta defnedilen biri şehit, diğeri terörist teyze çocuklarının babaları, taziyeleri birlikte kabul ediyor

Aynı köyde doğan, kardeş gibi büyüyen, aynı okula giden, birlikte işe giren iki teyze çocuğundan Jandarma Er Recep Beycur, Siirt’te 19 Ağustos’ta bölücü terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 arkadaşıyla şehit oldu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35462","35462","201509","35462-360903.jpg","1", "0","Şehit ve terörist babaları "taziyede" bir arada");

Rıdvan İpek ise 4 Eylül’de Tunceli’deki polis merkezine yönelik saldırıyı gerçekleştirirken güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada başka bir teröristle beraber etkisiz hale getirildi.

Önce şehit Beycur’un naaşı, sonra da teyzesinin oğlu İpek’in cenazesi, memleketleri Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya Mahallesi’ndeki mezarlığa 15 metre arayla defnedildi.

Şehit babası Selahattin Beycur ile PKK’lı Rıdvan İpek’in babası Ramis İpek, taziyeleri birlikte kabul ediyor, çocuklarının mezarını da beraber ziyarete gidiyor.

Şehidin babası Beycur, oğlu ile Rıdvan İpek’in "kardeş kavgası"na kurban gittiğini belirterek, "Onların çocuklukları birlikte geçti. Biz barış istiyoruz. Kardeşler toprağa düşmesin. Ki dedi.

Haberin Devamı

Rıdvan İpek’in babası Ramis İpek de ölümlerin bir an önce sonlandırılması ve annelerin artık gözyaşı dökmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. İpek, şunları söyledi:

"Ben ve Recep’in babası yan yana geziyoruz. Savaşlar olmasın, savaştan hiç ki

Bu topraklarda Türklerin ve Kürtlerin kardeş olduğunu belirten İpek, "Her yerde beraber oturuyoruz, arkadaşız. Beraber yiyip içiyoruz" diye konuştu. AA