Siyaset TBMM Başkanı Mustafa Şentop kimdir?
Paylaş
TBMM Başkanı Mustafa Şentop kimdir?

TBMM 27. dönem ikinci devre meclis başkanı olarak Mustafa Şentop seçildi. Peki Mustafa Şentop Kimdir? İşte Mustafa Şentop'un biyografisi.

TBMM'de 27. dönem ikinci devre meclis başkanı Mustafa Şentop seçildi. 27. dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili olan Şentop ilk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye girdi. Şentop, 2012- 2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Birinci devrede 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM başkanı seçilen Şentop 29. başkan olarak görev yaptı.

Mustafa Şentop'un biyografisi

6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da dünyaya gelen Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirerek, yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

Şentop, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu.

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanı olarak görev aldı.

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Haberin Devamı

Mustafa Şentop, 24, 25 ve 26. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Aynı dönemde TBMM Başkanvekili olarak görevi yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi.