Gündem TDK: 'Ucube' hakaret değildir

TDK: 'Ucube' hakaret değildir

Paylaş
TDK: 'Ucube' hakaret değildir

Heykele 'ucube' diyen Başbakan Erdoğan'a yönelik tazminat davasında TDK'dan mahkemeye şu yanıt gitti: 'Ucube' kelimesi olumsuz anlam içermesine rağmen hakaret anlamı taşımaz

Heykeltraş Mehmet Aksoy’un Kars'ta yıktırılan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için "Ucube" dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında Türk Dil Kurumu’ndan (TDK) mahkemeye gönderilen yazıda, “Ucube” kelimesinin olumsuz anlam içermesine rağmen hakaret anlamı taşımadığı belirtildi.

TDK tarafından 12 Şubat 2014’de davanın görüldüğü İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, “Bu söz kişinin, bazı kişi ve varlıklara ilişkin kanaatini anlatan kelimedir” denildi.

İstanbul 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Aksoy'un avukatı Turgut Kazan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Mahkeme, 286 bin bedel ile ödenen heykelin yapımı ve bu beyan sonrası yıkımını nedeniyle bu işlemi yapan Kars Belediyesi ve yetkilileri hakkında ve daha önce karar veren kişiler hakkında belediyeyi zarara sokmuşlar ise Kars Belediye Başkanlığı'ndan ve ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

AYŞEGÜL USTA / HÜRRİYET