Dünya Tecavüz belgeseli 'ülke genelinde' yasak!

Tecavüz belgeseli 'ülke genelinde' yasak!

Paylaş
Tecavüz belgeseli 'ülke genelinde' yasak!

Hindistan'da tecavüz edilip vahşice öldürülen üniversite öğrencisi genç kız ile ilgili İngiliz yapımı belgeselin ülkede yayınlanması mahkeme kararı ile yasaklandı

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan'da infiale yol açan önce tecavüz edilip sonra vahşice öldürülen üniversite öğrencisi genç kız ile ilgili İngiliz yapımı belgeselin ülkede yayınlanması mahkeme kararı ile yasaklandı.

Haberin Devamı

İdama mahkum edilen ve 'Delhi Tecavüzcüsü' olarak anılan Mukesh Singh'in savunmasında tecavüz edip öldürdüğü genç kızı akşam saat 21.00'de dışarı çıkması ve tecavüz etmek istediğinde de karşı koyması sebebiyle suçlamasının ardından İngiliz yapımı India's Daughter (Hindistan'ın Kızı) belgeselinin Dünya Kadınlar Günü'nden hemen önce 4 Mart'ta yayınlanacağı belirtilmişti. Ancak tecavüzcünün cezasını vermek için iki yıldan fazla bekleyen mahkeme bir gün içerisinde belgeselin ülke genelinde yayınlanmasını yasakladı.

İngiltere'nin ödüllü film yapımcısı Leslee Udwin imzasını taşıyan 'Hindistan'ın Kızı' belgeselinin 7 ülkede yayınlanması planlanıyordu. Hindistan'da yasaklanmasının ardından belgesel 6 ülkede izleyicilerle buluşacak. Belgeseli BBC'nin de yayınlayacağı belirtildi. (Enis AKSU/DHA)

Haberin Devamı