Gündem Tecavüzcü fuhuş çetesine polis baskını

Tecavüzcü fuhuş çetesine polis baskını

Paylaş
Tecavüzcü fuhuş çetesine polis baskını

İstanbul'da yurt dışından kandırarak getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen bir çeteye yapılan baskında 4'ü kadın 18 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 105 kadından ikisi şebeke üyelerinin kendilerine tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 6 ay süren telefon dinlemesinin ardından önceki gün belirlenen 31 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Aralarında bazı eğlence mekanlarınında bulunduğu baskın yapılan yerlerde polisi görünce hazırlanan gizli sığınaklara saklanan kadınlar polis tarafından tek tek bulunarak çıkarıldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14152","14152","201401","14152-.jpg","1", "0","Polis kadınları gizli bölmelerden çıkardı");

Bir tabanca ile otomatik bir av tüfeğinin ele geçirildiği baskınlarda para karşılığı zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 105 kadın yakalandı. Organize fuhuş çetesinin yönetici kadrosunda bulunan 4’ü yabancı uyruklu 18 kişi ise evlerinde gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

'DEFALARCA TECAVÜZ ETTİLER'

Polisin soruşturmasında liderliğini M.P.’nin yaptığı anlaşılan fuhuş çetesinin Özbekistan’dan çalışma vaadiyle kandırarak İstanbul’a getirdikleri kadınların pasaportlarına el koydukları ve hazırladıkları evlerde fuhuşa zorladıkları öğrenildi. Yasa gereği mağdur sıfatıyla ifadeleri alınan 105 kadından ikisinin çete üyelerinin kendilerine defalarca tecavüz ettiklerini daha sonra ölüm tehditi ile fuhuşa zorladıklarını söyleyerek şikayetçi olduğu öğrenildi. Bu kadınlar ifadelerinde şebeke üyelerinin kendilerini zorla uyuşturucuya alıştırdıklarını söylediği belirtildi.

Fuhuş çetesinin lider yardımcısı konumunda bulunan Özbekistan uyruklu B.Z. adlı kadının ise ülkesinde kadın doğum uzmanı doktor olarak çalıştığı belirtildi. B.Z.’nin şebekenin sermaye olarak kullanacağı kadınları ülkesinde bularak Türkiye’ye gönderdiği öğrenildi.

Poliste ifadeleri alınan fuhuş yaptırılan 105 kadın polisteki ifadelerinin alınmasının ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 4’ü kadın 18 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

DHA