Türkiye (Son Dakika) Tecavüzcüsünü 37 yıl sonra hatırladı

Tecavüzcüsünü 37 yıl sonra hatırladı

Paylaş
Tecavüzcüsünü 37 yıl sonra hatırladı

Fransa'nın Lyon şehrinde filmlere konu olacak bir hafıza kaybı hikayesi yaşandı

37 yıl önce hafızasını kaybeden ve iyileşemeyen bir kadın, 11'inci beyin ameliyatının ardından hafızasını geri kazandı. Esas şok edici gelişme ise bu mucizenin ardından yaşandı.Fransa basınında yer alan haberlere göre, şu an 56 yaşında olan Zahia Hameurlaine isimli kadın, hafızası yerine gelince, hafızasını kaybetmesine neden olan korkunç saldırıyı da hatırladı.

Haberin Devamı

Hameurlaine, anlattığına göre, 1973 yılında yani 18 yaşındayken bir kişinin tecavüzüne uğramıştı. Saldırganı başına demir çubukla vurup, Hameurlaine'i olduğu yerde ölüme terk etmişti.

Genç kadın, faili meçhul bu saldırıdan sonra uzun süre komada kaldı. Komadan çıktığındaysa yüzü ve sol yanı felçliydi. Daha da önemlisi, başına ne geldiğini kesinlikle hatırlamıyordu.

37 sene boyunca böyle yaşayan talihsiz kadın, 11'inci ameliyatında aldığı anestezinin etkisiyle saldırı gününü parça parça hatırlamaya başladı. Bir müddet sonra yaşananların tamamı Hameurlaine'in kafasında netleşti.

SALDIRGANIN İSMİNİ HATIRLADI, DEDEKTİF TUTTU

"Önceleri, genç bir adamın yüzünü görüyordum" diyen Hameurlaine, daha sonra tecavüz ve cinayet girişimini de hatırladı. Gözünün önüne gelen adam, çok iyi tanıdığı biriydi. Çalıştığı fabrikanın yanındaki evde oturuyor ve işe gidip gelirken onu tedirgin ediyordu.

Haberin Devamı

Söz konusu kişinin ismini de anımsayınca bir dedektife başvuran ve saldırganının izini bulan Hameurlaine, 60 yaşında olan ve hala Lyon'da yaşayan adama dava açmak için kolları sıvadı.

DOKTORLARI DA ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Saldırgana, adam kaçırma, tecavüz ve cinayete teşebbüsten dava açan Hameurlaine'in vakası doktorları da şoke etti.

Bu kadar uzun bir süre sonra hafızasını geri kazanan bir hastaya daha önce hiç rastlamadıklarını belirten psikiyatrlar ve nörologlar, yine de bu durumun "mümkün" olabileceğini, kadının sözlerinin inandırıcılığının yüksek olduğunu belirtiyor.

Kanuni açıdan, normalde bir suçun ihbarı için aradan geçen bu süre zaman aşımına tabi tutulabiliyor. Ama hafıza kaybı gibi bir nedenin bu ihtimali bertaraf edeceği tahmin ediliyor.

TECAVÜZÜN KANITI: OĞLU

Öte yandan, Hameurlaine'in delil olarak gösterebileceği bir de somut gerçeklik var. O da kadının olay gününden 9 ay sonra dünyaya getirdiği ve bugün erişkin biri olan oğlu.

Hameurlaine, intikamını almak için oldukça kararlı. Ancak, yetkililer bu sıra dışı davanın sonuçlanmasının çok uzun zaman alabileceğini düşünüyor.

HÜRRİYET