Türkiye (Son Dakika) Tecavüze rekor ceza

Tecavüze rekor ceza

Paylaş
Tecavüze rekor ceza

Antalya'da 14 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismardan tutuklu yargılanan iki kişi, haklarında açılan iki ayrı davadan 36'şar yıl hapis cezası aldı

2010 Kasım’ında 14 yaşında olan lise öğrencisi M.K.’nin, erkek arkadaşı S.Ç. tarafından çıplak fotoğrafları çekildi. S.Ç. ve akrabası E.Ç., bu fotoğrafları yaymak ve ailesine göstermekle tehdit ettikleri genç kıza defalarca cinsel istismarda bulundu.

Yaklaşık bir yılı bulan süreçte, S.Ç.’nin iki arkadaşı daha Facebook üzerinden bu şantaj tuzağına dahil oldu. Polise gelen bir ihbarla her şey ortaya çıktı.

Kızlarının yanında duran ve destek olan aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EN ÜST SINIRDAN CEZA

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan iki ayrı davada ikisi tutuklu, ikisi tutuksuz 4 kişi yargılandı. Sanıklar hakkında "Çocuğun Cinsel İstismarı ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından dava açıldı.

Dava boyunca pişmanlık göstermeyen tutuklu sanıklar hakkında hakim en üst sınırdan ceza verdi. Cinsel istismardan 23’er, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 13’er yıl hapis cezası aldılar.

Mağdurenin avukatı Ferah Uzun, şüphelilerin dava boyunca savunmalarını genç kızın iffetsiz olması üzerine kurduğunu ve bir kez bile pişmanlık göstermediklerini söylüyor:

“Dosya Facebook yazışmaları üzerine kuruluydu. Sanıklar arasındaki mesajların tamamı vardı. Sanıklar sussa, dosya konuşsa dahi yeterdi. Hakim de cesaretli davrandı.” Tutuksuz yargılanan iki sanık ise beraat etti. Avukat Uzun bu konuda temyize gideceklerini belirtiyor.

Haberin Devamı