Gündem Tefeciler kızını isteyince intihar etti

Tefeciler kızını isteyince intihar etti

Paylaş
Tefeciler kızını isteyince intihar etti

Tefeciler kızını isteyince intihar etti

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde borçlu olduğu tefecilerin, borcuna karşılık 13 yaşındaki kızını istediği iddia edilen kamyon şoförü 33 yaşındaki Musa Berivan, evinde kendisini asarak yaşamına son verdi.

Haberin Devamı

Cizre’de kamyon şoförlüğü yapan 5 çocuk babası Musa Berivan, dün gece yarısı Cudi Mahallesi’ndeki evinde odaya çekildi. Bir süre sonra içeriden inilti seslerinin gelmesi üzerine eşi Remziye Berivan ve çocukları odaya girmek istedi. Ancak odanın kapısının kilitli olması üzerine tek katlı evin dışına çıkıp pencereye koştular. Pencereden içeriye bakan aile fertleri Musa Berivan’ın kendisini tavana astığını gördü. Bunun üzerine ailenin bağırıp yardım istediği komşuları oda kapısını kırıp içeriye girdiklerinde Musa Berivan cansız bedeniyle karşılaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine eve gelen polis Berivan’ın cesedini Cizre Devlet Hastanesi’ne götürdü. Berivan’ın cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

‘KIZINI VER BORCUNU SİLELİM’

Polis, olayla ilgili yaptığı çalışmada Musa Berivan’ın tefecilere borçlandığını ve bu borcunu da ödeyemediğini belirledi. Berivan’ın eşi ve yakınlarının ifadesinde terefcilerin, borçlarına karşılık Musa Berivan’dan 13 yaşındaki kızını isteyerek, “Kızını verirsen, borcunu sileriz” dediği ancak tefecilerin bu isteklerine Berivan’ın karşı çıktığı belirtildi. Polis, Berivan’ın yakınlarının ifadesi üzerine olayla ilgili geniş çaplı başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.
Bu arada son 2 ay içinde Musa Berivan’la birlikte intihar eden kişi yasının 8 olduğu belirtildi.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Şırnak), (DHA)