Bilim - Teknoloji Tegra 3 ile oyunun kuralları değişecek
Paylaş
Tegra 3 ile oyunun kuralları değişecek

Tabletlere ve akıllı telefonlara güç katacak ilk dört çekirdekli mobil işlemci yongası Nvidia Tegra 3 resmi olarak tanıtıldı. Kal-El kod adlı yeni yonga seti, rekabeti oldukça artıracak

Çift çekirdekli ARM işlemci içeren Tegra 2 yongası ile kıyaslandığında 3 kat daha fazla grafik performansı sunmanın yanı sıra %61'e varan daha az güç tüketimi ile dikkat çeken Tegra 3'ü ilk kullanan cihaz Asus Eee Pad Transformer Prime tablet oldu.

Haberin Devamı

İçinde dört çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcisi ve 12 adet GeForce grafik işlemci ünitesi bulunan Tegra 3 yongasında bellek bant genişliği de bir önceki yongaya göre 3 kat artırılmış durumda. Bilgisayar işlemcileri ile yarışabilecek kapasitedeki Nvidia Tegra 3 için çıkacak oyunlar da şimdiden konuşulmaya başladı.

Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre bu yılın sonuna kadar 40'a yakın Tegra 3 destekli oyunun piyasada olması bekleniyor.Tegra 3'teki yeni bir özellik de Variable Symmetric Multiprocessing (vSMP) denilen teknoloji.Bu teknoloji sayesinde az performans isteyen uygulamalarda yonga içerisindeki diğerlerinden daha düşük güç tüketen beşinci bir çekirdek devreye giriyor ve performansı yüksek 4 çekirdek birden kapatılıyor.Bu sayede güç tüketiminden çok büyük bir oranda tasarruf edilmiş oluyor.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net ziyaret edersiniz.