Gündem Tehdit ve tacizle cinsel ilişki

Tehdit ve tacizle cinsel ilişki

Paylaş
Tehdit ve tacizle cinsel ilişki

Tehdit, taciz ve şantaj gibi suçları işledikleri gerekçesiyle, özel dedektiflik bürosu sahibi B.K.'nin tutuklanmasının ardından, soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı

İzmir Dedekliflik Şirketi’nin yasadışı faaliyetlerde bulunduğu bilgisi üzerine araştırma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık takibin ardından düzenlediği operasyonda, şirket sahibi B.K. (37) ile eşi İ.K. (44), çalışanları M.P. (55), H.D. (44), M.N.Ş. (55), Y.Y. (22), F.A. (33), C.N.K. (30), A.G. (50), E.Y. (42), N.Ş’yi (21) gözaltına almıştı.

Zanlılara ait şirket ve adreslerde ise, takipler sırasında kullanılan dolmakalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık ve çakmak görünümünde 11 gizli kamera, 4 ses kayıt cihazı, 2 GPRS cihazı, 2 telsiz, 1 dürbün, çekilen görüntülerin kapyalandığı harici bellekler, hafıza kartları ile çok sayıda kişiye ait bilgiler ele geçirilmişti.

Eşlerinin kendilerini aldatıp aldatmadığını öğrenmek isteyen kadınların çoğunlukla müşterisi olduğu çetenin, ayrıca, şirketlerde böcek adı verilen cihazlarla ortam dinlemesi, gizli çekimler yaptıkları, bilgisayarlara yükledikleri yazılımlarla da yazışmaları takip ettikleri saptanmıştı.

Zanlılardan 4’ü savcılıkça 6’sı ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme sırasında sinir krizi geçirince hastaneye kaldırılan B.K., ise tedavisinin ardından tekrar çıkartıldığı hakim karşısında tutuklanmıştı.

KADIN MÜŞTERİLERİNE TUZAK KURMUŞ

Özel dedekliflik bürosuyla ilgili soruşturma, B.K.’nin kullandığı yöntemlerin ayrıntılarını da ortaya çıkardı. B.K.’nin özellikle eşlerini takip ettirmek için kendisine gelen kadın müşterilerine de tuzak kurduğu belirlendi.

GİZLİ GÖRÜNTÜLERİNİ İZLETTİRİP, İLİŞKİYE GİRİYORMUŞ

Bu kadınlara, ya eşlerinin gizli görüntülerini izlettirip sinirlendiren ya da başka yöntemlerle kandıran B.K.’nin, ikiz dairesinde özel olarak gizli kameralarla donatılmış odada ilişkiye girerken aynı zamanda kayıt da yaptığı saptandı. B.K.’nin şantajda kullandığı belirtilen bu görüntüler baskın sırasında ele geçirilen CD’lerden çıktı.

ONLAR KURBANLARINI, POLİS DE ONLARI KAYDETMİŞ

Bu görüntülerle kadın müşterilerine şantaj yapan B.K.’nin, yine bir kadın müşterisinin isteği üzerine ise, kentin önde gelen devlet hastanelerinden birinde yönetici konumundaki olan doktor eşine ulaştığı öğrenildi.

Bu doktoru takip ettirmesine rağmen çapkınlık sırasında görüntüsünü elde edemeyen B.K.’nin yanında çalışan kadınları kullanarak tuzak kurduğu öğrenildi.

ŞEYTANİ PLAN


B.K.’nin planın ilk ayağında, kadın çalışanına yanlış numara aramış gibi yaptırıp doktorla konuşmasını sağladığı tespit edildi. Ardından da sohbet sırasında kadına, erkek arkadaşının kendisini davet etmesine rağmen yemeğe götürmediği söylettirilerek, doktorun davet etmesinin sağlandığı belirlendi.

Planın üçüncü ayağında ise, şebeke üyelerinin polisin de kendilerini aynı restoranda gizlice görüntülediğinden habersiz olarak yan masada kadınla samimi pozlar verdirdikleri, doktorun şantaj amacıyla gizli çekimlerini kaydettikleri ortaya çıktı.

Gizli çekim sırasında masalar arasında zaman zaman cep mesajıyla kadına durması gereken yerler için takdik de verdikleri öğrenildi.

Taylan YILDIRIM/DHA

2