Siyaset Tek rakibim Erdoğan!
Paylaş
Tek rakibim Erdoğan!

MHP'li Müsavat Dervişoğlu, 4 Kasım'daki Büyük Kongre'de genel başkanlığa adaylığını önümüzdeki hafta açıklamadan önce, "Bahçeli'ye, değil, Erdoğan'a rakibim" dedi

MHP’de 10 yıl İzmir İl Başkanlığı yapan Müsavat Dervişoğlu, 4 Kasım’da yapılacak Büyük Kongre’de genel başkanlığa aday olduğunu önümüzdeki hafta açıklayacak. Dervişoğlu, "Millet, ’Şu Tayyip Erdoğan’ın karşısına, onunla mücadele edecek birileri çıksa da bir görsek’ diye bekliyor. Bizim talip olduğumuz şey budur" dedi.

Haberin Devamı

Genel Merkez’deki adaylığını resmen duyurduktan sonra Anadolu gezisine doğduğu yer Ordu’dan başlayacağını ve her kentte delege ile görüşeceğini anlattı. Dervişoğlu, halkın MHP’ye oy vermek için bir gerekçe aradığını belirterek, şunları söyledi:

"MHP muhalefeti demeç vererek ya da yazılı açıklama yaparak sürdürmeye devam ederse bunun gerekçesini oluşturamaz. MHP’de gerçek arayış Başbakan Tayyip Erdoğan ile meydanlarda kurulacak kürsülerde mücadele edebilme yeterliliğine sahip bir lider arayışıdır. MHP bu liderlikle buluştuğunda inancım odur ki milletle buluşması da kaçınılmaz olur. Bu kişinin kürsülerde Erdoğan ile rekabet edebilecek bir yeterliliğe sahip olması şart. Millet, artık bunu bekliyor. Millet, ’Şu Tayyip Erdoğan’ın karşısına onunla mücadele edecek birileri çıksa da bir görsek’ diye bekliyor. Bizim talip olduğumuz şey budur."

Haberin Devamı

BAHÇELİ YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Büyük Kongre’yi genel başkanlık yarışı olarak görmediğini, seçilecek kişinin Başbakanlığa talip olacak bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, "Şu andaki yönetime dışarıdan bakıldığında Hükümet’e Başbakanlığa talip bir kadroymuş gibi görünmüyor. Mutlak süratle değiştirilmesi lazım diye düşünüyorum. En büyük hedefim Başbakanlık’ta ve Cumhurbaşkanlığı’nda bir Türk milliyetçisinin oturması" dedi.

’BUNU BAHÇELİ’DEN BAŞKASI YAPAMAZDI’ DEDİRTEMEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen Dervişoğlu, adaylık çıkışıyla şaşırtırken bunun gerekçesini şöyle açıkladı:

"Bu iş Bahçeli ile olmaz’ düşüncesi artık sıradan bir düşünce olmaktan çıkmış Türk milletinin vicdanında hakim bir kanaate dönüşmüştür. Bugüne kadar ’Bahçeli ile olmaz’ düşüncesini ters çevirebilecek bir hamle arayışı içindeydim. Öyle bir iş yapacaksınız ki ’Bunu Bahçeli’den başkası yapmaz’ dedirteceksiniz. Böyle bir hamle ortaya koyamıyorsanız o zaman MHP’ye düşen tek şey bunu ’MHP’den başkası yapamazdı’ dedirtecek programı düşünceden eyleme dönüştürecek bir kadroyu göreve getirmektir" dedi.

İKİNCİ TERCİHİ BİRİNCİ YAPACAĞIZ

MHP’nin eski İzmir İl Başkanı Dervişoğlu, 1997 yılında Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli’nin partiyi, "MHP’ye asla oy vermem" noktasından toplumun yüzde 75’nin ikinci partisi yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"O yıllarda, ’MHP’ye asla oy vermem’ diyenlerin yüzde 75’i bugün MHP’yi ikinci partisi olarak görüyor. Kendi partisine oy vermekten vazgeçerse MHP’ye oy vereceğini söylüyor. Bahçeli bu noktada ciddi bir başarı temin etti. MHP’yi herkesin ikinci parti konumuna getirdi ancak birtakım yetersizlikler yüzünden MHP’yi ikinci partisi olarak gören seçmen kitlesinin gözünde bir türlü birinci parti yapmadı. Şimdi yapmamız gereken şey, merkeze taşınarak seçmenin büyük çoğunluğunun ikinci partisi olan MHP’yi birinci parti yapmaktır. Bahçeli bunu yapamadıysa bunu yapabilecek birileri mutlaka çıkmalıdır. Gerçekleştirilebilecek bir hedeftir."

MHP’YE BİR KEZ OY VERENLERİN OYUNU ALSAK YETER

Dervişoğlu, son 15 yılda gerçekleşen seçimlerde MHP’ye bir kez oy veren seçmenin yüzde 38 oranında olduğunu ilk genel seçimde, bu seçmenin yine MHP’ye oy vermesi durumunda iktidar olacaklarını öne sürdü. MHP’nin özüne bağlı kalarak gelişebilmesi ve kendini doğru anlatabilmesi ile halkın güvenini yeniden sağlayabileceğini savunan Dervişoğlu, genel başkan seçildiği taktirde ilk genel seçimde partiyi iktidara getiremezse MHP’yi iktidar yapacak kadrolara emaneti teslim edeceğini de açıkladı.

Haberin Devamı

PUSUYA YATMIŞ HEZİMET BEKLİYORLAR

Dervişoğlu, partide bir grubun 4 Kasım Büyük Kongresi’ni çözüm kurultayı olarak görmediğini öne sürerek, "Onlar pusuya yatmış bekliyorlar. Muhtemelen MHP’nin bu haliyle ilk yerel seçimlerde hezimete uğrayacağını var sayıyorlar. Olağanüstü kurultay toplayıp lider değişikliğini kendi istedikleri gibi yapabileceklerini hesaplıyorlar. MHP’liler bu ince hesaba izin vermez. Bunlar kimler iseler projelerini kontrol etsinler, MHP’nin hezimeti üzerine inşa edilmiş bir siyasi ikbal projeleri var. Bu projeye asla izin vermeyiz. O nedenle sorumluluk alıyoruz" diye konuştu.

ÜLKÜCÜLER DÜŞECEĞİ YERİ İYİ BİLİRLER

Haberin Devamı

MHP eski İzmir İl Başkanı Dervişoğlu, hafta sonu Söğüt Şenlikleri’nde ayağı takılarak düşen Bahçeli’nin Özel Kalemi’ni telefonla aradığını sağlığının iyi olduğunu öğrendikten sonra da "Yabancı devlet başkanlarının ayağına kapanmaktansa ata toprağına düşmek her zaman yeğdir. Öptüğü toprağa bakın. O topraklarda Osman Bey de Orhan Bey de düşüp kalkmıştır. Ülkücüler düşeceği yeri iyi bilirler" dediğini aktardı.

DHA