Ekonomi Tek resmi temsilciye kral gibi karşılama

Tek resmi temsilciye kral gibi karşılama

Paylaş
Tek resmi temsilciye kral gibi karşılama

Davos'ta bu yıl Türkiye'yi temsil eden tek kişi olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a ilgi büyük

SADECE YILMAZ GİTTİ

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl ‘Daha da gelmem’ diyerek terk ettiği Davos’a bu yıl bir tek Erdoğan değil tüm hükümet erkanı tavır aldı. Dünya Ekonomik Forumu’nun Türkiye’den tek resmi katılımcısı, ‘özerk’ Merkez Bankası’nın Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. İş böyle olunca, organizatörler Durmuş Yılmaz’ı ‘krallar gibi’ karşıladı. Davos’ta bir televizyon kanalının yayınına katılan Yılmaz, geçmiş yıllardan farklı olarak kendisine bu yıl özel ilgi gösterildiğini söyledi.

İKİ KORUMA VERDİLER

Kamudan tek temsilci olmanın kendisinin işini zorlaştırmadığını belirten Durmuş Yılmaz, “Ben önceki yıllarda sıradan bir kişi olarak geliyordum. Havaalanında işlerimi kendim görüyordum. Bu yıl özel muamele ile karşı karşıyayım. Geldiler, havaalanında karşıladılar, iki koruma verdiler. Şu anda etrafımda iki koruma var” dedi. Zirvede edindiği izlenimi de paylaşan Yılmaz, “İki gündür girdiğim oturumlarda temkinli bir iyimserlik gördüm. Tünelin ucundaki ışık güneş ışığı. Aydınlığa çıkıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İMF BÜYÜMEYİ HIZLANDIRIR

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile olası bir anlaşmaya bakışını şöyle açıkladı: “Bizim IMF’ye 2001’deki gibi kriz sonrası ortam yüzünden ihtiyacımız yok. Bankalarımız son derece sağlıklı. Kredi piyasalarında canlanma var. Bu yıl yüzde 3.5 büyüme tahmini var. Bunu yüzde 5’e çekebilir miyiz? İşte bunun için kaynağa ihtiyacımız var. IMF’nin bize yapacağı katkı bu. Ama bu elbette siyasi bir karar. IMF ile görüşmeler bir noktaya geldi, bir karar verilmesi gerekiyor.”