Siyaset Tek tek getirirlerse bazılarını destekleriz
Paylaş
Tek tek getirirlerse bazılarını destekleriz

Baykal, Anayasa değişikliğine hazırlanan hükümete seslendi: Paket olarak getirilmesi yanlış. Değişiklik maddelerini tek tek getirsinler, bazılarını destekleriz

‘PAKETE OY YOK’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa değişikliği için hareket geçen Ak Parti Hükümeti’ne, “Biz pakete, içinde istediğimiz bazı maddeler var diye sıcak bakmayız. Paket olarak getirilmesi yanlış. Değişiklik maddelerini tek tek getirsinler, bazılarını destekleriz bazılarını desteklemeyiz” dedi.

Baykal, “Başından beri söylediğimizde bir geri adım yok. Biz bu hükümetin yapacağı Anayasa değişikliği paketine oy vermeyeceğiz. Çünkü bu hükümet kendisine göre yargı istiyor, hukuk devletini ortadan kaldırmaya çalışıyor, kendilerini yargılayacak hakimleri belirlemek istiyor” diye konuştu.

‘TUZAĞA DÜŞME’

Anayasa değişikliği 367’den fazla oyla kabul edilirse yürürlüğe giriyor. Aksi halde ise halkoyuna sunuluyor. Özellikle yargı kurumlarının yapısını değiştirmeye yönelik düzenlemeye muhalefet karşı çıkıyor. Bu düzenlemenin halkoyuna sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e CHP ve MHP’nin de destek vereceği bazı düzenlemelerin 367 oyu aşacağını hatırlatmış ve “367’den fazla oy alan maddeleri referanduma götürmeyeceğini, paketin tamamını halkoyuna sunmayacağını şimdiden açıkla” çağrısı yapmıştı. Baykal, Gül’e, “Biz ‘Paket bir tuzaktır, bu tuzağa düşme’ diyoruz” diye seslendi.