Günümüzde gerek sağlık gerekse haklı etik nedenlerden dolayı yükselişte olan vegan ve vejetaryen beslenmeyle ilgili yapılan yeni bir araştırma belli başlı sağlık risklerini ortaya koyuyor... Dünyada her geçen gün daha fazla insan vegan ve vejetaryen beslenmeyi seçiyor. Bu durum etik olarak da sağlık açısından da faydalı bir tercih olarak göze çarpıyor. Ancak bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmalar bu şekilde beslenmeyi tercih eden insanlarla ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmalara göre; ● Vejetaryen veya vegan beslenenlerin hayvansal ürünler yiyenlere göre kalp hastası olma riski yüzde 22 daha düşük. ● Sadece bitkisel beslenenlerin felç riski, yüzde 20 daha yüksek. Yani bitkisel beslenme, bazı açılardan sağlık açısından farydalı olsa da ortaya farklı riskler çıkarabiliyor. Bilim insanlarının ortaya çıkardığı bu risk B12 vitamini, D vitamini, amino asitlerin eksikliğine bağlanıyor. Bu sebepten, vegan ya da vejetaryen beslenen insanların düzenli olarak bu vitamin eksikliklerini kontrol ettirmeleri ve önlem almaları öneriliyor...