Gündem TEKEL eylemi düğün yeri

TEKEL eylemi düğün yeri

Paylaş
TEKEL eylemi düğün yeri

İşçilerle birlikte sabahlayan 30 bin kişi gece boyu türküler söyleyip halaylar çekti

BİRLİKTE SABAHLADILAR

Haberin Devamı

Türkiye tarihinin en orijinal eylemine imza atan Tekel işçileri, Ankara’nın ayazında gerçekleştirdikleri eylemin 69’uncu sabahına, 30 bin işçi, memur ve destekçiyle birlikte girdi. Türkiye’nin 81 ilinden önceki gün Türk-İş Genel Merkezi önüne gelen Tekel destekçileri, 24 saat boyunca işçilerin yanından ayrılmadı. Çok sayıda sanatçı da çadırlara giderek Tekel işçisine moral verdi.

SANATÇILAR DA ORADAYDI

Türk-İş Genel Merkezi’nin önünü düğün alanına çeviren eylemde, on binlerce katılımcı gece boyu türküler söyleyip halaylar çekti. Oyuncu Rutkay Aziz ve Tarık Akan, sanatçı Erdal Erzincan, Tolga Sağ ve Pınar Sağ, Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları eylemdekilere türküleri, şarkılarıyla destek sundu. İşçi ve memur konfederasyonlarının başkanları da çadırlarda yerlerini aldı.

Haberin Devamı

UYUYAN DEV UYANDI

Sabah olduğunda, 30 bin kişilik ‘düğün alayı’nın uğurlamasına geçildi. Sendika başkanları, destekçi grupların memleketlerine hareketinden önce basın açıklaması yaptı. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel eylemine gelen büyük desteğe dikkat çekerek, “Ey hükümet, velev ki duymadın. Velev ki görmedin. Velev ki vicdanına kilit vurdun. Ama uyuyan dev uyandı bir kere, işin bundan sonra zor” dedi.

SORUNU ÇÖZMEK ZORUNLUDUR

KESK Başkanı Sami Evren, Tekel işçilerine kabul ettirilmeye çalışılan 4/C (geçici işçi) düzenlemesinin, güvencesiz çalışma anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Evren, “Hükümete, buradaki direnci algılayamayan siyasi iktidara çok açık mesajlar var. Biz ‘Bu sorunu çözmek hükümetin görevidir’ demiyoruz, ‘Bu zorunludur’ diyoruz. Haklı bir mücadeleyi kazanmama şansımız sıfır” dedi.

KUMLU'YA İNCE MESAJ

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu’nun konuşması sırasında, bazı eylemciler, ‘Söz bitti, sıra eylemde’ sloganı attı. Kumlu, “Şu anda eylemdeyiz zaten. Eylem yapmıyor muyuz?” diye sordu. Bunun üzerine eylemciler sloganlarını, “Türk-İş göreve, genel greve” olarak değiştirdi. Bu sloganın çok büyük yankı uyandırdığı görüldü. Kumlu, “70 gündür görev başındayız” dedi ancak ‘grev’ talebi için bir yanıt vermedi.

Haberin Devamı