Gündem Tekel işçileri eylemde

Tekel işçileri eylemde

Paylaş
Tekel işçileri eylemde

İşyerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen Tekel işçileri Ankara'da eylem başlattı

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde bu sabah Ankara'ya gelen işçiler, Armada Alışveriş Merkezi önünde otobüslerden inerek AK Parti Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak ve barikatlar kurarak işçilerin yürümelerine izin vermedi.

AK Parti Genel Merkezi yakınlarındaki Yaşam Sokak'ta oluşturulan polis barikatına kadar yürüyen işçiler, burada ‘İş ekmek yok, açılım da yok’, ‘Ölmek var, dönmek yok’, ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’, ‘Vur vur inlesin Başbakan dinlesin’ diye sloganlar attı.

'4-C’ye hayır’, ‘Geleceğimizle oynamayın’, ‘Bu ateş sizi de yakar’ yazılı pankartlar açan bazı işçilerin aşırı soğuğa rağmen yarı çıplak soyunarak tepkilerini dile getirdiği dikkat çekti.

İzdiham sırasında geçirenler olurken, baygınlık geçiren bir işçi eylemin yapıldığı yerin hemen arkasında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Bu arada CHP ve MHP’den bazı milletvekilleri, eylemin yapıldığı alana gelerek işçilerle görüştü.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)