Spor Tekelioğlu'nun hedefi prestijli Trabzonspor

Tekelioğlu'nun hedefi prestijli Trabzonspor

Paylaş
Tekelioğlu'nun hedefi prestijli Trabzonspor

Trabzonspor Teknik Direktörü Tekelioğlu: "Devam edersem ligi salan, bırakan bir Trabzonspor değil, prestijli bir Trabzonspor olacak. Kupa şampiyonluğu dışında hiçbir sonucu başarılı kabul etmeyeceğim"

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde üst sıralar, kupada da şampiyonluğun dışında hiçbir sonucu başarılı kabul etmeyeceğini söyledi. Tekelioğlu, yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında Trabzonspor’un arzu edilen yerde olamadığını ancak ikinci yarıda üst sıralarda yer alabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Göreve devam etmesi halinde ligde prestijli bir Trabzonspor olacağını ifade eden Tekelioğlu, "Ligi salan, bırakan bir Trabzonspor değil, prestijli bir Trabzonspor olacak. Ligde ilk 3-4 ü kovalayan bir Trabzonspor olmalı. Kupa şampiyonluğu dışında da hiçbir sonucu başarılı kabul etmeyeceğim" dedi.

Tekelioğlu, Ziraat Türkiye Kupası’nın Avrupa kupaları açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, "Finalde üst sıralardaki takımlara kaybederseniz yine Avrupa’ya gidiyorsunuz. Biz o şekilde düşünceye sahip değiliz. Yanlış yaparak yenilerek kazanılmış bir Avrupa kupasında mücadele etmek istemeyiz. Kazanarak elde edilmiş bir Avrupa düşünüyoruz. Bunun için de kupada hedef kupa şampiyonluğu ve Avrupa. İyi bir hazırlık dönemi, iyi bir transfer dönemiyle Trabzonspor bunu elde edebilecek kapasitededir" diye konuştu.

Sadi Tekelioğlu, forvet oyuncularına yapılan eleştirilere ilişkin ise "N’Doye’ye şans verdik ama bizim istediğimiz seviyeye gelmedi. Gerçek kapasitesine gelmesi gerekiyor. Cardozo’nun benim olduğum dönemdeki performansından memnunum. 3-4 maç iyi performans gösterdi" ifadesini kullandı.

Genç oyunculara forma vermeye devam edeceğini anlatan Tekelioğlu, şunları söyledi: "İkinci yarı kupa lig maçlarında aynı anlayışım devam edecek. Genç oyuncuların, Trabzonspor camiasının buna ihtiyacı var. Bu potansiyelimiz var ve harekete geçirmek için iyi fırsat. Yönetim de biz de buna müsaitiz. Sadece altyapıda sonuç olarak başarı üretmek yetmiyor, bu oyuncuların A takımda görev alması önemli. Onlara şans verip gündeme getirmek istiyoruz. Altyapı bir futbolcu deryası, ordusu. Daha forma şansı vermediğimiz oyuncular var. İlerleyen dönemlerde fırsat buldukça bu isimlere görev vermeyi düşünüyoruz."

AA

Haberin Devamı