Merkez Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Paylaş
Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Tekerlekli sandalyede basketbol oynadılar

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkati çekmek için Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve protokol mensupları, sporcularla tekerlekli sandalyede basketbol oynadı.
Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Vali Yılmaz Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök tekerlekli sandalyeye oturak Niğde Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımıyla maç yaptı. Vali Şimşek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bu kapsamda tekerlekli sandalyede basketbol maçı yaptıklarını belirten Şimşek, "Amacımız, engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek ve engellilerimizin topluma eşit bir fert olarak katılması adına bir farkındalık oluşturmak. Unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayıyız. Engelliye saygı göstermek, bir insanlık görevidir" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Fatih Güvenç ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara da golbol takımıyla maç yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı