Merkez Tekin: Toroslar'da yetişen hayvanlardan yüksek verim ele ediliyor

Tekin: Toroslar'da yetişen hayvanlardan yüksek verim ele ediliyor

Paylaş
Tekin: Toroslar'da yetişen hayvanlardan yüksek verim ele ediliyor

Tekin: Toroslar'da yetişen hayvanlardan yüksek verim ele ediliyor

Can ÇELİK-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)- ADANA İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte yetiştirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yurt içine ve dışına satışının günden güne arttığını belirterek "Toroslar'da yetişen hayvanlardan yüksek verim elde ediyoruz" dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte günlük ortalama 30 ton büyükbaş 50 ton ise küçükbaş hayvan eti tüketildiğini kaydederek Adana’da kırmızı et stok sıkıntısının olmadığını vurguladı. Özellikle son yıllarda kırmızı et alanında gerek yurt içi gerekse yurt dışı satışın arttığını anlatan Tekin “Hem canlı hayvan hem de kırmızı et ihracatı yapıyoruz. Özellikle Körfez ve Ortadoğu ülkelerine gönderiyoruz" dedi.
'DÜNYANIN İHTİYACINI KARŞILAMAYA ADAYIZ'
Üretime durmadan devam ettiklerini, kentteki küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin özenle çalıştıklarını söyleyen Tekin, Toroslar’da yetişen hayvanlardan yüksek verim elde edildiğinin altını çizdi. Adana’dan ihracat yapılmasının önemini bir kez daha vurgulayan Tekin, "Adana, iç piyasada satışın yanı sıra dünya geneline canlı hayvan ve kırmızı et ihracatı yapıyor. İleride dünyanın et ihtiyacını karşılamaya adayız. Günlük ve taze kesimlere dikkat ediyoruz. Etlerimizi denetimden geçirip mühürlüyoruz. Çalışmalarımız titizlikle devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberin Devamı