Gündem Tekirdağ Çorlu'daki tren kazasının nedeni belli oldu

Tekirdağ Çorlu'daki tren kazasının nedeni belli oldu

Paylaş
Tekirdağ Çorlu'daki tren kazasının nedeni belli oldu

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu ilçesindeki tren kazasına ilişkin, olay yerinin çamurlu olduğunu belirterek paletli araçların sevk edildiğini duyurdu. İkinci açıklamada bulunan Vali Ceylan, "Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi. Kaza hava muhalefeti nedeniyle oluştu. Ölüler var, net rakam veremiyorum." dedi

Vali Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a hareket eden trenin Çorlu istikametinde Sarılar Köyü yakınlarında vagonlarının raydan çıkarak devrilmesi sonucu sonucu, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

6 VAGON DEVRİLDİ

Arazinin çamurlu olduğunu, bu nedenle bölgeye araçların giremediğini dile getiren Ceylan, "Bölgeye paletli araçlar sevk ediyoruz. 6 yolcu vagonun devrildiği bilgisi var." dedi.

VALİDEN 2. AÇIKLAMA

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tren kazasıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada "Yaralılarımızın büyük kısmını bölgeden tahliye ettik, ölüler var, şu an bir rakam veremiyorum. Aşırı yağışlardan kaynaklanan bir kaza olduğu yönünde bilgiler var. Bakanlık bu konuda kısa süre sonra bir açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada; "Tren ile Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Dray "trenin tekerleklerinin rayla temasının ortadan kalkmasına deniyor.

Uzunköprü Halkalıya giden yolcu treni saat 17.15 sularında, balabanlı -Çorlu arası km 162 menfez de aşırı yağışlardan sel menfezin üstünde aşıp yolun altını boşaltmış ve tren buradan geçerken öndeki lokomotif be bir vagon geçtikten sonra arkasındaki vagonlar yoldan çıkıp devrildi

Haberin Devamı

360 YOLCU VAR

Bu arada, bölgeye Sağlık Bakanlığı hava ambulanslarının da intikal ettiği bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada trende 360 yolcunun bulunduğu ifade edildi. Kriz masası oluşturuldu. İstanbul'dan da ekipler sevk edildi.