Tekirdağ Tekirdağ polisinin yeni araçları kurban kesilerek hizmete alındı

Tekirdağ polisinin yeni araçları kurban kesilerek hizmete alındı

Paylaş
Tekirdağ polisinin yeni araçları kurban kesilerek hizmete alındı

Tekirdağ polisinin yeni araçları kurban kesilerek hizmete alındı

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Emniyet Müdürlüğü yararına, Türkiye Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın Polis Haftası etkinliklerinde düzenlediği gala gecesinden elde edilen gelirle satın aldığı 22 araç, Vali Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törende kurban kesilerek ve dualar okunarak hizmete alındı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü önünde 22 aracın teslim alınması için düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş katıldı. Törende kurban kesilmesinin ardından dualar edilerek, alınan yeni araçların kazasız belasız hayırlı günlerde kullanılması temennisinde bulunuldu. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Eskiden karakollarımızda bile bir tane aracımız olduğunda kendimizi çok mutlu hissederdik. Ama o zaman gücümüz bu kadardı. Bugün bakıyorsunuz ki Türk Polis Teşkilatı 300 binin üzerinde personel adetiyle gerekli ve neredeyse yeterli araç gereciyle bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımıza da, ülkemizde yaşayan yabancılara da hatta zaman zaman dışarıdan gelen insanlara da hizmet vermektedir. Bu aslında bakarsanız, bizim tarafımızdan emniyet teşkilatı tarafından kullanılacak belki ama muhakkak ki bu Türk vatandaşının hizmetinde, Tekirdağlı vatandaşın hizmetinde kullanılacak. Emniyet mensubu kardeşlerim de Tekirdağ'daki güvenliğin sağlanması açısından oynadıkları rolle burası güvenli bir şehirdir, burası güvenli bir beldedir diye en güzel şekilde hizmetini yapıp övünecektir. Bu kadar güzel ki pek çok emekli arkadaşımız burada yerleşip kalıyor. Kendilerini daha güvende, daha emniyette hissediyorlar" dedi.

Vali Yıldırım, alınan araçlara kendi araçlarından daha iyi bir şekilde sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Kendi malımızdan daha öte görmemiz gerekiyor. Bizim bunlara çok iyi sahip çıkmamız lazım" dedi. Konuşmaların ardından Vali Yıldırım ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, teslim alınan araçları inceledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı