Tekirdağ Tekirdağ'da arıcılara kovan dağıtıldı

Tekirdağ'da arıcılara kovan dağıtıldı

Paylaş
Tekirdağ'da arıcılara kovan dağıtıldı

Tekirdağ'da arıcılara kovan dağıtıldı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiricilerine destek olmak ve bal üretimini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, Muratlı ilçesinde kovan dağıtım töreni düzenledi.

Kovan dağıtım töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, proje ile amaçlarının, arı üreticilerinin yerel pazardan daha büyük pazarlara açılması konusunda yol göstermek ve destek vermek olduğunu söyledi. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de proje için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Albayrak'a teşekkür etti.

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'nin, bu alanda ülke genelinde gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli projelere imza atıyoruz. Bugün de Muratlı ilçemizde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerimize kovanlarını teslim ediyoruz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimizin başarılarından ve bereketli bal üretimlerinden mutluluk duyarız. Tekrardan tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor, bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Muratlı'da faaliyet gösteren 32 arı yetiştiricisine toplam 257 adet kovan dağıtımı yapıldı. 2015 yılından bu yana devam eden proje kapsamında il genelinde 1000 kişiye 20 bin kovan dağıtımı yapılmış olacak. Muratlı ilçesi özelinde ise bugüne kadar 55 üreticiye toplamda 1280 adet kovan dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. 257 adet kovan ile birlikte Muratlı İlçesinde projeden yararlanan 55 üretici 30 kovana tamamlanmış ve böylelikle yeterli büyüklükte işletme seviyesine ulaşmış oldular. Projenin devamı olarak önümüzdeki yıllarda ana arı üretim tesisi, bal paketleme ve ambalajlama, Pazar ağının kurulması gibi projeler de uygulanmaya başlanacak.

Haberin Devamı