Tekirdağ'ın yöresel yemekleri: Tekirdağ'da ne yenir?

Yöresel lezzetleri seviyor ve her ilin kendi yöresine ait lezzetleri tatmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Tekirdağ gittiğinizde muhakkak yemeniz gereken lezzetler var. Peki, Tekirdağ'da ne yedir? Tekirdağ'ın yöresel yemekleri haberimizde.

22 Ekim 2020, Perşembe 15:48 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tekirdağ, gezilecek yerleri kadar yemekleriyle de meşhur bir il. Muhakkak tatmanız gereken Tekirdağ yöresel lezzetleri haberimizde.


Tekirdağ köftesi: Tekirdağ denince akla ilk gelen Tekirdağ köftesi tam olarak lezzet şöleni. Yanında gelen hafif acılı ezmeli sosuyla birbirini tamamlayan bu lezzet muhakkak herkesin yemesi gereken lezzette. Yanına piyaz söylemeyi unutmayın.

Sini mantısı: Bildiğiniz bütün mantıları unutun. Tekirdağ çarşıda sini mantısı yemeden dönmeyin. 

Satır et: Et severlerin severek yiyeceği bir lezzet. En çok Tekirdağ'ın Keşan ilçesinde meşhur olan satır et kendine hayran bırakıyor.

Keşkek: Ülkemizin birçok ilinde meşhur olan keşkek Tekirdağ'ın da meşhur lezzetleri arasında yerini alıyor. 

Zennik: Trakya usulü bir börek türü olan zennik, Tekirdağ çarşıda bulabileceğiniz nefis bir bir lezzet.

Hayrabolu tatlısı: Tekirdağ'ın her ilçesinde bulabileceğiniz ama adından da belli olduğu gibi Hayrabolu ilçesine ait olan bu tatlı kendine hayran bırakıyor. 


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Mikrodalgaya asla atılmaması gereken yiyecekler