Gündem Tekne alabora oldu: 1 ölü

Tekne alabora oldu: 1 ölü

Paylaş
Tekne alabora oldu: 1 ölü

Alabora olan teknedeki 2 kişiyi balıkçılar kurtardı, 1 kişi yaşamını kaybetti

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, denizden topladıkları metal parçaları yükledikleri teknenin aşırı yük nedeniyle alabora olması sonucu denizde kaybolan 21 yaşındaki Nimet Tekdemir'in uzun süren aramalar sonucu cesedi bulundu. Amcaoğulları 33 yaşındaki Kadir ve 18 yaşındaki Abdullah Köseoğlu ise boğulmak üzereyken balıkçı teknesi tarafından kurtardı.

Haberin Devamı

Nimet Tekdemir’in annesi 46 yaşındaki Kibar ve babası 51 yaşındaki Remzi Tekdemir, sinir krizi geçirdi. “Kuzenimi ben kurtaracağım” diyerek denize atlamak isteyen 18 yaşındaki Deniz Tekdemir’i ise akrabaları güçlükle durdurdu.

2 yıl önce çalışmak için Ağrı’dan Ereğli’ye gelen Nimet Tekdemir, bir süre garsonluk yaptıktan sonra 2 ay önce tanıştığı hurdacılık yapan kuzenler Kadir Köseoğlu ve Abdullah Köseoğlu ile birlikte, hurda metal toplamak için dün saat 15.30 sıralarında tekne ile denize açıldı. Kadir ve Abdullah Kösoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (Erdemir), limanda gemilere yüklenirken denize dökülen ve açığa sürüklenen metal parçaları toplamak için dalış yaptı. 3 arkadaş, yaklaşık 800 kilo metali tekneye yükledikten sonra dönüşe geçti. Tekne, kıyıya doğru gelirken yaklaşık 3 mil açıkta aşırı yük nedeniyle alabora oldu.

Haberin Devamı

BALIKÇI TEKNESİ KURTARDI

Nimet Tekdemir, metal parçalarıyla birlikte denizde kaybolurken, Kadir ve Abdullah Köseoğlu, suyun yüzeyinde kalmayı başardı. Teknenin alabora olduğu yerin yakınından geçen bir balıkçı teknesi, uzun süre denizin yüzeyinde kalmaktan yorgun düşen kuzenleri gördü. Balıkçı teknesinde bulunan 3 kişi, bayılmak üzere olan ve attıkları halatı bile tutamayan Kadir ve Abdullah Kösoğlu’nu, yanlarına giderek tekneye aldı. Kuzenler kıyıya çıkarılırken, Nimet Tekdemir’i kurtarmak için ise arama çalışması başlatıldı.

KURTARACAĞIM’ DİYEREK DENİZE ATLAMAK İSTEDİ

Nimet Tekdemir’in Ağrı’da yaşayan annesi Kibar ve babası Remzi Tekdemir ile diğer akrabaları, bugün öğle saatlerinde Ereğli’ye geldi. Kurtarma ekiplerinin denize açıldığı Bozhane Limanı’na gelen Tekdemir çifti ile akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren Tekdemir çiftini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Deniz Tekdemir ise “Kuzenimi ben kurtaracağım, bırakın beni” diye koşarak denize atlamak istedi. Yakınlarının güçlükle durdurduğu Deniz Tekdemir ile Kibar ve Remzi Tekdemir, çağırılan 112 Acil ambulansı ile Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kadir ve Abdullah Köseoğlu’nu kurtaran balıkçılardan 24 yaşındaki Özkan Kandil de, “Denizin yüzeyinde 2 kişiyi gördüğümüzde yaklaştık. Baygın haldeydiler. Halatı yorgunluktan tutamadılar. İyice yaklaştık ve tekneye aldık. Sonra da polise haber verdik” dedi

Haberin Devamı

BALIKÇILAR DA ARADI

Sahil Güvenlik ve Erdemir’e bağlı kurtarma ekiplerinin dün yaptığı arama çalışmalarında Nimet Tekdemir’e ulaşılamadı. Gece ara verilen arama çalışmaları, bugün yeniden başladı. Çalışmalara, Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı kurtarma ekibi ile bazı balıkçı tekneleri ve boğulmaktan son anda kurtulan Kadir ve Abdullah Kösoğlu da katıldı.

Tekdemir’in cesedi, saatler süren aramalar sonucunda teknenin alabora olduğu yerin yakınında bulundu. Nimet Tekdemir’in cesedinin, yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edileceği bildirildi.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)