Türkiye (Son Dakika) Teknede mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı

Teknede mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı

Paylaş
Teknede mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı

Antalya'da motoru arızalanan ve şiddetli rüzgar nedeniyle savrulan gezi teknesindeki 2'si turist 9 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı

Antalya’da motoru arızalanan ve şiddetli rüzgar nedeniyle savrulan gezi teknesindeki 2’si Faslı 9 kişi Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Haberin Devamı

Antalya Yat Limanı’ndan 1’i tekne kaptanı, 2’si Faslı turist olmak üzere 9 kişiyle denize açılan ’Seyir-A’ isimli gezi teknesinin motorunda Lara bölgesindeki Bababurnu açıklarında arıza çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle açığa doğru savrulan teknedeki turistler 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayarak yardım istedi.

Bu sırada teknede bulunan 2 kişi, yaşadıkları panik nedeniyle baygınlık geçirdi.

Antalya Grup Komutanlığı’nda konuşlu Saget-13 ile TCSG-20 botuyla yaklaşık 10 dakika içinde olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri teknedeki 9 kişiyi kurtardı. Yat Limanı’na getirilen 9 kişi burada hazır bekletilen 2 ambulans ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Motoru arızalanan tekne ise başka bir tekne ile Yat Limanı’na çekildi. Yaşadıkları panik anlarını deniz polisine anlatan ve ismini açıklamayan bir tatilci, Ankara’dan Antalya’ya tatile geldiğini ve falezleri gezmek amacıyla tekneye bindiklerini söyledi. Teknenin motorunun arıza yapmasını ardından teknenin dalgalarla savrulmaya başladığını belirten tatilci, dalgaların teknenin içine girdini ve büyük şok yaşadıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Öte yandan teknede bulunan Faslı 2 turistin yeni evlendiği ve balayı tatilini geçirmek için Antalya’ya geldikleri bildirildi.

YOLCULAR GEREKSİZ PANİK YAPTI


Antalya’da motor arızası nedeniyle denizden karaya doğru sürüklenen ’Seyir-A’ adlı tur teknesinin kaptanı Ahmet Güven, teknedeki yolcuların gereksiz panik yaptığını söyledi.

Gezinin geri dönüşünde motor arızası meydana geldiğini, hemen ardından ise demir atarak yardım istediğini belirten Güven, "Yolcular panikleyince bağırıp çağırmaya başladılar, telefonla ve çevreye bağırarak yardım istediler. Boşuna paniklediler, çünkü tekne sürüklenmiyordu" dedi.