Spor Teknik direktör kıyımı

Teknik direktör kıyımı

Paylaş
Teknik direktör kıyımı

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun geride kalan 22 haftalık bölümünde 8 takım teknik direktör değişikliğine gitti

10 Eylül 2011 günü start alan Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden 18 takımdan Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor, Samsunspor, Manisaspor, Orduspor, Ankaragücü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktör değişikliğine giden takımlar oldu.

Sezona Tolunay Kafkas ile büyük umutlarla başlayan ancak kötü gidişat sonrası Kafkas ile yollarını ayırarak Abdullah Ercan ile anlaşan Gaziantepspor, genç teknik direktörle beklediği sonuçları alamayınca çözümü yine teknik adam değişikliğinde aradı.

Son olarak deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman’ı takımın başına getiren kırmızı-siyahlılar, en fazla teknik direktör değişikliğine giden takım oldu.

Kötü gidişat nedeniyle Karabükspor’da Yücel İldiz-Bülent Korkmaz, Orduspor’da Metin Diyadin-Hektor Cuper, Ankaragücü’de Ziya Doğan-Hakan Kutlu, Manisaspor’da Kemal Özdeş-Ümit Özat, Samsunspor’da ise Vladimir Pektovic-Mesut Bakkal değişiklikleri yaşandı.

MECBUREN DEĞİŞİKLİK YAPANLAR

Ligde kötü gidişin ardından yaşanan teknik direktör değişiminin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehirspor kulüpleri de mecburi değişiklik yapmak zorunda kalan takımlar oldu.

Sezona Abdullah Avcı ile başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Avcı’nın milli takımlar teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından boşalan görev, yardımcı antrenör Arif Erdem’e verildi.

Spor Toto Süper Lig’e Alman Skibbe ile başlayan ve 17 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik ve 5 yenilgi alarak ligin ilk yarısını 30 puanla 4. sırada tamamlayan Eskişehirspor’da ise beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Teknik direktör Skibbe’nin görevi bırakarak Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin’e transfer olmasının ardından kırmızı-siyahlılar da mecburi değişiklikle takımı Ersun Yanal’a teslim etti.

İSTİKRARLI TAKIMLAR

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Medical Park Antalyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu 22 haftalık dilimde yollarına sezon başındaki teknik adamlarıyla devam ediyor.

Galatasaray Fatih Terim, Fenerbahçe Aykut Kocaman, Beşiktaş Carvalhal, Trabzonspor Şenol Güneş, Bursaspor Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği, Fuat Çapa, Medical Park Antalyaspor Mehmet Özdilek, Kayserispor Şota Arveladze, Sivasspor Rıza Çalımbay, Mersin İdman Yurdu ise Nurullah Sağlam ile başarı arayan takımlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı