Yaşam Tekno Bileklik Sync Artık Alınan Alkolü de Ölçecek!

Tekno Bileklik Sync Artık Alınan Alkolü de Ölçecek!

Paylaş
Tekno Bileklik Sync Artık Alınan Alkolü de Ölçecek!

BACtrack isimli San Francisco temelli teknoloji şirketi, Skyn ile bilim-kurgu filmlerinde rastlanacak bir teknolojiye imza atıyor.

Akıllı saatler, akıllı bileklikler, adım sayıcılar, kalori hesaplayıcılar ve diğerleri… Kola takılan ve bir saatten daha küçük aksesuarlara hepsini sığdırmak mümkün.

Haberin Devamı

National Institutes of Health’den (Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü) ödül kazanan ve kuruluş tarafından, fon desteği ile ödüllendirilen kuruluş, inanılmaz bir aksesuara imza attı. Buna göre, BACtrack isimli teknolojik bileklik; sadece nabzınızı, tansiyonunuzu ölçmekle kalmıyor ve terinizden, alkol kontrolü gerçekleştiriyor. İfadelerimiz her ne kadar şakaymış gibi görünse de, emin olun ki ciddiyiz.

BACtrack Akıllı Bileklik

Teknoloji harikasının ismi “Skyn” olarak belirlenmiş. Elbette bazı handikapları var. Trafik polislerinin kullandığı nefes tarayıcılar, çok kısa süre içinde saptama yaparken, Skyn, 30 ile 45 dakikaya ihtiyaç duyuyor. Bizce bu son derece doğal zira nefesten ölçümle, vücut sıvılarından ölçüm arasında teknolojik olarak dağlar kadar fark olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Ancak Sync, üflemeli tarayıcılara göre çok yönlü. Kanınızdaki alkolü test etmekle yetinmiyor ve kullandığınız alkol miktarına göre, organlarınızda tahminen ne kadar hasar olabileceğini saptayıp, gerekli durumlarda sizi acilen doktorunuza yönlendiriyor. Böylece siroz, böbrek yetmezliği ve envai çeşit karaciğer rahatsızlığı, başlamadan son buluyor. Tabii Sync’in uyarılarını göz ardı etmeyip, gereken sağlık birimlerine başvurursanız…

Reuters Haber Ajansı’na göre, Sync henüz FDA’dan (U.S. Food and Drug Administration -Amerika Yiyecek ve İlaç Yönetimi) onay almış değil. Ürün yapımcıları, 2017’e kadar tüm izinlerin alınacağı yönünde görüş bildiriyor. Bize de, bu teknolojiyi beklemek kalıyor.

Transformers 5, Gölgeler Arasından Sıyrıldı!