Cumartesi Postası Teknoloji çalısan kadının hizmetinde

Teknoloji çalısan kadının hizmetinde

Paylaş
Teknoloji çalısan kadının hizmetinde

Hayat, çalışan insanlar için daha da zor. Sadece hayat mı? Genç, güzel, bakımlı ve sağlıklı olmak da kolay değil. Neyse ki teknoloji çok ilerledi de özellikle çalışan kadınlar kısa sürede pek çok sorundan kurtulmaya başladı

Röportaj: Esra Özübek
eozubek@elle.com.tr


Mesela 1-2 saatte gözaltı morluklarına veda edebilirsiniz.. . 15 dakikada taze ve genç bir cilde kavuşabilirsiniz. Terleme sorununuz için de 20 dakikanızı vermeniz yeterli. Dedik ya; teknoloji, kısa süreli ve kolay çözümlerle çalışan kadının hizmetinde...

Yaşlanma, güneşe uzun süre maruz kalma, kalıtım, beslenme, doğum kontrol hapları gibi nedenlerle ciltte izler, kırışıklıklar ve kahverengi lekeler oluşabiliyor. Bunlardan, hatta yoğun ve stresli iş hayatının ciltte yarattığı olumsuz etkilerden ufak müdahaleler ile kurtulmak mümkün. Hem de iş hayatından ve sosyal yaşamdan uzak kalmadan...

Bu ufak müdahalelerden kastettiğimiz, cilt yenileme teknikleri. Op. Dr. Nuri Battal cilt yenilemedeki başarılı yöntemlerden birinin Jetpeel olduğunu belirtiyor. Jetpeel, cildi mekanik olarak soyma işlemi. Geliştirilmiş özel başlığı ile birlikte cilde jet akımla yapılan mekanik peeling uygulaması. Cildi yeniliyor, tazeliyor, onarıyor.

Hızlı bir tedavi yöntemi olan Jetpeel, sorunlu deriyi yavaşça soyuyor ve çizgilerin jet akımla giderilmesini sağlıyor. Aynı zamanda vitamin ve onarıcı maddelerin, cildin alt katmanlarına kadar ulaşmasını sağlayarak buradaki atıkların dışarı kolayca çıkmasına yardımcı oluyor. Bu yöntem; yara izleri, güneş ve yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar, akne izleri, cilt detoksu için kullanılabiliyor.

Leke ve aknelerden kurtulun

Bir de Jetclean de var. Bu da kan dolaşımını düzenliyor, cildin gözeneklerini derinlemesine temizliyor, her zaman taze ve temiz görünmeyi sağlıyor. Sadece 15 dakika süren bir bakım uygulaması. Jetcare ise çok özel bir bakım uygulaması. B5 vitamini ile cilt rengini düzenliyor. Hassas ciltler için uygun olan bu bakımla cildiniz sağlıklı hale geliyor.

Jetage; özellikle yaşlılık lekeleri ve vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan kahverengi lekeler için en ideal bakımı yapıyor. Derin peeling yöntemiyle ve kullanılan ürünlerle birlikte, lekeleri kolayca temizliyor. Ayrıca lifting etkisi yaratarak cildin elastikiyetini geri kazandırıyor. A ve E vitaminleriyle birlikte dokular onarılıyor, cilt taze ve berrak bir görünüme sahip oluyor. Jetakne de adı üstünde; ergenlik döneminde oluşan akne problemleri için birebir. C vitamini ve meyve asitleriyle, akne sorunu tamamen ortadan kalkıyor, gözenekler temizleniyor, komedon oluşumu önleniyor.

Lazerle varis tedavisi

İç yapısı bozulan yüzeysel toplardamarlar, uzar ve büklümlü, genişlemiş hale gelir. Damarlardaki kan birikir, bu da varisin ta kendisidir. Kadınlarda, erkeklere oranla 4 kez daha fazla rastlanan varis ağrı, kramp, kaşıntı, şişkinlik gibi şikayetlere yol açabilir. Mesleği gereği çok uzun süre ayakta kalanları hedef alan bu sorun, ND YAG lazer teknolojisi ile tedavi ediliyor.

Cildin dışından verilen lazer ışınları ile çapı 1 mm’nin altında olan toplardamar genişlemeleri yok oluyor. Kolay olan ve özel bakım istemeyen lazer işleminin hemen ardından hasta günlük hayatını sürdürebilir.

Kötü kokuya OPERASYON

Terleme vücudun su, tuz, ısı dengesini sağlayan fizyolojik ve normal bir olay. Ancak koltuk altında aşırı terleme ve sonucunda oluşan kötü koku, günümüz modern insanının hem iş hem de sosyal hayatını olumsuz etkiler.

Kadınlarda daha sık yaşanan bu sıkıntıya da cerrahi yöntem öneriliyor. Lokal anestezi altında basitçe yapılan uygulamada; koltuk altından yapılan küçük kesilerden girilerek kötü kokuya neden olan bezler çıkarılır. Deri sağlam kalır. İşlem kolay, ağrısız ve etkilidir. Uygulama süresi 20-40 dakikadır. İz çok belli olmaz ve hasta 3-5 günde normal hayatına dönebilir.

Acısız, kanamasız dikişsiz meme protezi

Memelerin yeterli gelişmediği ya da asimetrik olduğu veya hastanın daha dolgun meme istediği durumlarda protezler imdada yetişiyor. Kanser nedeniyle memesini kaybeden kadınlar da protezi tercih ediyor. Meme büyütmenin tek ve gerçek yönteminin halk arasında ‘silikon ameliyatı’ diye bilinen protez uygulaması olduğunu belirten Op. Dr. Battal şu bilgileri veriyor:

“Protez; meme ucundan, meme altından, koltuk altından ya da göbek deliğinden girilerek göğüs kası altına ya da üzerine yerleştiriliyor. Koltuk altından yapılan kesi kanamasız, dikişsiz ve daha acısız olması açısından tercih sebebi. Genel anesteziyle deri altında ilerlenerek kasın arkasına ulaşılır. Kas kesilmez, aralanır. Protez yerleştirilir. Meme dokusu kesilmediği için iyileşme daha hızlı olur. 30-120 dakika kadar süren ameliyat hastanede yatmayı gerektirmez.”

Gözaltı morluklarına veda


Çalışan kadın için gözaltı morlukları da büyük sorun. Çünkü gözaltı morlukları kişinin yorgun, uykusuz, yaşlı ve depresif görünmesine yol açıyor. Düzensiz uyku, stres, alkol ve uzun süre ekran karşısında kalma gibi aşırı yüklenmeler sonrası oluşan bu sorunun temelinde genetik yatkınlık da olabiliyor. Göz çevresindeki kan damarlarının cilde yakın olması ya da yağ torbalanması yüzünden bu damarlarda dolaşımın iyi olmaması gibi nedenlerle kan toplanması meydana gelebiliyor.

Torbalanmaya neden olan yağları besleyen damarlar sıkışınca ‘kan göllenmesi’ oluşur. İşte gözaltı morluğu da bu bölgedeki damarlarda biriken kan. Tek kalıcı çözümü, göz çukurundan fırlamış yağın lazerle çıkarılması veya yerine itilmesi. Op. Dr. Nuri Battal şöyle diyor; “Genel ya da lokal anestezi altında, CO2 lazer yardımı ile kanamasız ve ağrısız olarak yapılan ameliyatlarda, fazla deri sarkmaları ve göz altındaki torbaları almanın yanı sıra sarkmış kaslar da düzeltiliyor. Süresi 1-2 saat süren ameliyatın ertesi günü ayağa kalkılıyor, 4 gün sonra da normal hayata dönülüyor. Kısa sürede iyileşebilmek için 2-3 hafta aşırı hareket etmekten, öne eğilmekten kaçınmak, gözleri rüzgar ve güneşten korumak gerekiyor.”

Haberin Devamı